Hopp til navigasjon Hopp til innhold
ZED Mini festes direkte til ditt eksisterende VR-hodesett. (Ill.: Stereolabs)

Dette selskapet vil gi deg blandet virkelighet til en brøkdel av HoloLens-prisen

Men er kvaliteten bra?

Microsoft er med sitt HoloLens-hodesett kanskje det ledende selskapet innen utvidet og blandet virkelighet. I tiden fremover er det ventet at selskapet får konkurranse fra flere hold – deriblant Apple.

Rimelig blandet virkelighet
Stereolabs er også et selskap som ønsker å være med på moroa. I fjor lanserte de hodesettet Linq der det meste styres av kameraet ZED 3D som er bygget inn i Linq. Denne uken viste selskapet frem ZED Mini, som kan ses på som en mindre utgave av ZED 3D-kameraet.

Enheten er så liten at den kan kobles til et VR-hodesett, som Oculus Rift eller HTC Vive, og så har man plutselig støtte for blandet virkelighet. Kameraet består av to RGB-sensorer med 720p-oppløsning og har et synsfelt på 110 grader.

– Som å se verden gjennom overvåkningskameraer
Mens HoloLens tar deg med inn i den utvidede virkeligheten ved å vise bildet på gjennomsiktige skjermer, ser man gjennom kameraene til ZED Mini.

«Tenk på det som å se verden gjennom overvåkningskameraer og gjennom et vindu», forklarer Engadget som har fått testet ZED Mini.

Dog ble nettstedet ikke videre begeistret over kvaliteten til kamerainnretningen.

«Jeg må innrømme at jeg var litt skuffet. Den uklare og kornete kvaliteten på videoen, satt en demper på opplevelsen. Og selv om bildefrekvensen var på 60 bilder i sekundet, følte jeg meg litt kvalm da jeg prøvde å gå rundt.»

HoloLens selges i hovedsak til utviklere for 3000 dollar. ZED Mini blir tilgjengelig i september for 349 dollar.

 

Kilde:
Engadget

Stikkord: AR, Maskinvare, vr