Toyota har blitt med i Linux-gruppen for Linux-OS for biler.
Toyota har blitt med i Linux-gruppen for Linux-OS for biler.

Annonse


Toyota går for åpen Linux-løsning

Toyota har i lengre tid hatt avtale med en tredjepart for sine programvareløsninger, et lukket system som har en del å gå på sammenlignet med alternativene fra Google og Apple.

Får et mer avansert system utviklet av en partnergruppe
Men kanskje blir Toyotas biler bedre på dette nå som selskapet har annonsert at de skal lansere Camry-modeller med Automotive Grade – ti store bilprodusenter er med, deriblant Mazda og Mercedes – strategien er foreløpig biler som skal selges i USA om kort tid, og inkluderer også Lexus, luksusmerkevaren til selskapet.

Plattformen omfatter ikke kun å spille musikk over Bluetooth med platecoveret plastret på panelet, men også AI, altså selvkjøring, automatisk sikkerhet – slike ting.

“Det er veldig viktig for oss å kunne fokusere på avansert teknologi i stedet for å vedlikeholde fragmentert kode”, forklarer Kenichi Murata, gruppesjef i “Connected Strategy and Planning”-gruppen hos den store bilprodusenten.

Annonse


Kan de gjøre det bedre?
Så hva med Android og iPhone? Ifølge Dan Cauchu fra Linux Foundation ønsker bilprodusentene å skape sin egne løsninger, noe han mener er vanskelig om man går for Android Auto eller Apples CarPlay.

“Det handler om at bilprodusenten ønsker å spesialtilpasse deres OS slik de ønsker det og ikke ha en tredjepart som dikterer hvilke apper som skal være i bilen”, forklarer han.

Så da gjenstår det bare å se om de klarer å skape et bedre økosystem og grensesnitt enn Google og Apple som har gjort det i tiår.

 

Kilder:
Reuters
Automotive Grade Linux

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse