Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dette er Essentials hjemmehøyttaler. (Ill.: Essential)

Essential følger trenden – bygger egen AI inn i mobilen

Og utfordrer Google og Amazon med egen høyttaler.

I går viste Andy Rubin frem den første mobilen til sitt nye selskap Essential. En telefon som skal ta opp konkurransen med Samsung og Apple.

Egen AI-assistent
Under gårsdagens avsløring kom det frem at Essential Phone vil ha en ny digital assistent som i tillegg til å bygges inn i telefonen, også vil drive Ambient OS og Essential Home. Sistnevnte kan regnes som en konkurrent til Google Home og Amazon Echo.

Ambient OS er operativsystemet som ligger i bunn i en ny og intelligent høyttaler med en innebygget, sirkelformet skjerm. Essential Home og Ambient OS er designet for å integreres med andre smartenheter i hjemmet ditt, forklarte Rubin.

Brukerdata lagres lokalt
Med fokus på brukernes personvern vil Essential Home i hovedsak drives lokalt med minst mulig data via skyen. I stedet for å kommunisere med API-er i skyen, vil all brukerdata lagres lokalt når det er mulig.

Essential forklarer at Ambient OS kun vil «anbefale» funksjoner for smarthjemmet og la brukeren bestemte om de skal aktiveres eller ikke. Dette i stedet for at OS-et gjør ting selv og forutse ting for brukeren.

Mer informasjon om Essentials planer forventes om ikke altfor lenge.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: AI, essential, Mobil