En gammel feil kan få PC-en din til å gå i lås.
En gammel feil kan få PC-en din til å gå i lås.

Pass på! Hvilken som helst nettside kan krasje PC-en din

Nylig har det blitt avdekket en ny versjon av en gammel feil som kan krasje nesten hvilken som helst Windows-PC, og det kun ved å åpne en nettside eller se en annonse.

Krasjer PC-en
«Problemet skyldes hvordan NTFS-driveren håndterer spesielle filnavn, i dette tilfellet $MFT-navnet, som er en av de spesielle metadatafilene som brukes i NTFS-filsystemet i Windows», forklarer MSPowerUser.

Vanligvis er dette skjult for brukerne og det meste av programvare, men hvis den danner en del av et katalognavn, vil Windows låse filen og på den måten gjøre systemet utilgjengelig. Dette kan føre til at maskinen krasjer eller at en omstart fremtvinges.

Rammer ikke Windows 10
Flere nettlesere blokkerer disse URL-ene, dog ser Internet Explorer ut til å være en av dem som slipper adressene gladelig igjennom. Microsoft er underrettet om problemet, men så langt er det ingen oppdatering tilgjengelig som fikser dette.

Windows 10 er ikke berørt av feilen, men det er Windows Vista, 7 og 8.1.

 

Kilder:
MSPoweUser,
Ars Technica