Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nestor sjekker om studentene følger med. (Ill.: Skjermdump/YouTube)

Fransk skole bruker ansiktsgjenkjenning for å se om studentene følger med

Tar i bruk kunstig intelligens for å øke kvaliteten på forelesningene.

Handelshøyskolen ESG i Paris skal fremover bruker kunstig intelligens og ansiktsgjenkjenning for å finne ut om studentene følger med i forelesninger eller ikke.

Følger med på studentene
Programvaren heter Nestor og blir utviklet av selskapet LCA Learning. Marcel Saucet, sjefen i LCA Learning, uttalte under annonseringen av Nestor forrige uke at programmet bruker den innsamlede informasjonen til å forbedre prestasjonene til både studentene og professorene.

Nestor bruker studentenes nettkameraer for analysere øyebevegelser og ansiktsuttrykk for å se om studenten følger med i nettforelesningen. Programvaren er i stand til å opprette automatiske kvisser basert på når studenten ikke følger med.

Saucet sier at professorene får beskjed om når interessen fra studentene forsvant, noe som kan hjelpe professoren med å forbedre forelesningene.

Kan integreres med kalenderen
Nestor kan også integreres med studentenes kalendere og på den måten oppfordre til lesing når studenten kanskje har brukt mye tid på YouTube.

I førsteomgang vil Nestor brukes i forelesninger som foregår over nettet, men LCA Learning-sjefen sier han ønsker at Nestor i fremtiden vil ta plass i klasserom og forelesningssaler.

Når det gjelder personvern, sier Saucet at Nestor ikke lagrer videoinnholdet og at selskapet ikke har noen planer om å videreselge informasjonen som programvaren samler inn. I tillegg skal dataene både være kryptert og anonyme, forsikrer han.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: KunstigIntelligens, skole