Intel satser stort på at Thunderbolt 3 skal bli fremtidens alt-i-én-kontakt.
Intel satser stort på at Thunderbolt 3 skal bli fremtidens alt-i-én-kontakt.

Annonse


Nå gjør Intel noe viktig for USB-C og Thunderbolt 3

USB-C og Thunderbolt 3 kommer til å bli to viktige begreper i tiden fremover. For å ta det veldig kort er USB-C selve kontakten mens Thunderbolt 3 er teknologien som skal dyttes gjennom den. Thunderbolt 3 var egentlig ment som en erstatter til den tradisjonelle USB-kontakten, men i 2015 annonserte Intel – som står bak teknologien – at Thunderbolt 3 vil bruke samme kontakt som USB-C.

Thunderbolt 3 er designet for å erstatte alle kontaktene på PC-en din og har støtte for standarder som PCIe 3.0, HDMI 2.0 og DisplayPort 1.2.

Nye MacBook Pro har fire av dem.

Bygges inn i Intel-brikkene
Gårsdagens Intel-annonsering er veldig viktig for utbredelsen til Thunderbolt 3 og ønsket om én kontakt for alt. Selskapet avslørte nemlig at fremover vil teknologien bygges inn i brikkene:

– Alle kontaktene på en PC kan være den samme – alle kontaktene kan lade systemet og koble til Thunderbolt-enheter, skjermer og milliarder av USB-enheter, sier Intel og legger til at både plass og strøm kan spares ved å fjerne komponenten som er nødvendig for Thunderbolt 3.

Royalty-fri
I tillegg blir teknologien tilgjengelig i en royalty-fri lisens, det åpner for at at AMD og andre konkurrenter kan bli mer ivrige på å lage Thunderbolt-kompatible prosessorer.

Intel avslørte også at de jobber tett med Microsoft for å øke Thunderbolt 3-støtten i Windows 10.

 

Kilde:
Intel

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse