Huawei lanserte nye laptoper i dag, og de er virkelig tynne.
Huawei lanserte nye laptoper i dag, og de er virkelig tynne.

Storlansering fra Huawei: Denne er kinesernes svar på MacBook

Den første PC-en Huawei avduket i dag var MateBook X.

Dette er flaggskipet i den nye MateBook-serien og selskapet bruker mye av tiden å sammeligne den med MacBook og MacBook Pro.

Liker du denne saken? Det koster penger å drive avis. Vi setter derfor stor pris på om du støtter ITavisen med et valgfritt beløp på vår Patreon-side.

Tynnere enn Apples
MateBook er både tynnere og lettere enn Apples MacBook Pro, tillegg har den mye mindre rammer rundt skjermen.

– Den minste 13-tommeren på markedet, skryter selskapet.

Sandblåst metall
Skjermen er I 3:2-format, slik som Surface, og kan skilte med 2160 x 1440 piksler, en kontrast på 1000:1 og en skjermratio på 88 prosent
Ifølge Huawei har MacBook Pro kun 76 prosent. Filter for blått lys er også på plass.

MateBook X-chassiet er utformet I heltstøpt sandblåst metall og selve maskinen er mindre enn et A4-ark. Huawei har noe de kaller “space cooling technology som er romfartsgradert.

Det sørger for at PC-en ikke trenger vifter og er dermed svært stillegående. Huawei ønsket ikke å svare på hvordan prosessoren takler krevende oppgaver.

Når det gjelder batteritid, lover Huawei ti timer over hele linjen. Enten man bruker den til jobb, filmtitting eller surfing.

Først med Atmos
MateBook X er også verdens første bærbare med støtte for Dolby Atmos -lydsystem. Huawei har jobbet tett med Dolby for å utvikle spesialtilpasset høyttaler og programvare. Høyttaleren består av to motorer som flytter luft. De har også endret designet på grillen slik at lyden slippes lettere ut.

– Helt annerledes alt annet på markedet, sier Dolby-toppen fra scenen. Enten man bruker hodetelefoner eller høyttalerne direkte. Lyden er oppslukende. En helt ny verden med lyd.

Huawei ønsket å jobbe med Dolby for å øke lydkvaliteten betraktelig.

På plass er også noe som heter “Huawei Manager” som lover sømløs tilkobling mellom MateBook og en Huawei-mobil, fildeling, gjenoppretting med mer.

Fingersensor er med
Fingersensoren er integrert i strømknappen. Ett trykk og så er man inne, men noe vi ikke fikk svar på var hvordan dette fungerer.

Hvis for eksempel maskinen er avslått og man trykker på fingersensoren for å slå maskinen, vil den da «huske» registreringen og logge inn brukeren automatisk? Eller det kun når man vekker opp PC-en fra dvale/hvilemodus?

Hva gjelder batteritid oppgir Huawei ti timer filmtitting, ti timer arbeid og ti timer med surfing. Det skal bli meget interessant å se om MateBook X leverer på dette området.

MateBook X blir tilgjengelig på tampen av juli i fargene Rose Gold, Space Gray, Prestige Gold.

Kun de to første modellene blir tilgjengelig i Norge.

MateBook E
Her har vi det som regnes som den direkte oppfølgeren til fjorårets MateBook.

Igjen ser det ut til at selskapet går etter enheter som Surface Pro og iPad Pro med fokus på berøring, penn og hybrid formfaktor.

MatePen er en 3-i-1-enhet med ulike moduser.

Huawei lover en økning i ytelse på 16 prosent. Selskapet fikk litt kritikk for tastaturet, og selskapet forteller nå at de har jobbet med å gjøre tastaturet mer ergonomisk. Som med Surface Pro, kan man justere støtten i alle mulige vinkler. Fjorårets modell hadde kun to valg.

For å dra flere sammenligninger med Surface Pro, har Huawei fått plass til en USB-C-kontakt.

Rosa, brunt og blå deksel. Den har også fingersensor.

 • En 12-tommers IPS 2K-skjerm.
 • Penn med 2048 trykknivåer.
 • Ni film, åtte timer jobb, 9,5 timer serie.
 • Tianium Gray, Champagne Gold. ß Selve enheten.

MateBook D
Dagens tredje og siste PC-annonsering fra Huawei.

– Vanligvis er en 15,6-tommer tung og klumpete. Hvordan kan man gjøre den tynn og lett? Spør Huawei. Vel, MateBook D skal tilsynelatende være svaret på det.

Førsteinntrykket er at dette er en bærbar som virker som en blanding mellom Apple MacBook Pro og HP Envy. Ikke de verste PC-ene å bli sammenlignet med.

MateBook D veier kun 1,9 kg og er 16,9 millimeter tykk. Etter å ha sammenlignet MateBook X med MacBook (Pro), blir MateBook D sammenlignet med Envy. Sistnevnte er, ikke overraskende, både tykkere og tyngre.

Ikke bare bra for spill, men også fantastisk for video, sier Huawei og sikter til det integrerte grafikkortet til Nvidia.

Flere spesifikasjoner
Andre egenskaper:

 • 83 prosent screen ratio. Mye bedre enn konkurrentene, forteller Huawei.
 • FHD-skjerm, 178 innsyksvinkel. 16:9-format.
 • Intel Kaby Lake U-prosessor.
 • 256 GB SSD + 1 TB HDD.
 • Opptil 16 GB RAM.
 • Nvidia dedikert grafikkort. GeForce 940MX med 2 GB GDDR5 VRAM.
 • Dolby Atmos på plass.
 • 8,5 timer video, ti timer jobb, ti timer nett.
 • Fargene: Space Gray, Aurora Blue, Champagne Gold.

De to sistnevnte modellene blir ikke tilgjengelig i Norge med det første.

Huawei betalte for reisen.