Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Hvis du synes Safari ruller tregt på iOS, er du ikke alene. (Ill.: Skjermdump/9to5Mac)

Snart skal Safari på iOS rulle raskere

Lei av treg rulling?

Apple-guruen John Gruber har over helgen sagt at et av de største irritasjonsmonentene han opplever på iPhonen sin er tregheten i måten som Safari ruller på.

Forskjellig fra alle andre apper
Appen ruller nemlig forskjellig fra nesten alle de andre appene på iOS, og er langt tregere nå du flikker en side opp eller ned.

Google har løst dette i Chrome for iOS, og bruker Accelerated Mobile Pages Project (AMP)-kode for å gjøre rullingen raskere ved å bruke en nedstrippet versjon av HTML, men det gjør ikke Safari, som altså får tregere rulling.

Lover raskere rulling
Dete har fått en utvikler hos Apple som jobber med WebKit til å reagere, og han lover nå at Safaris rullehastighet skal bli oppdatert i en kommende versjon av nettleseren.

Dette skal blant annet gjøres for å få rullingen i Safari til å være mer på linje med ytelsen du får i resten av iOS, som effektivt vil endre tregheten du opplever når du ruller en side i appen.

Kan komme på WWDC
Oppdateringen av rullehastigheten kan komme så tidlig som på Apples WorldWide Developer Conference, som går av stabelen fra 5. til 9. juni i år.

9to5Mac har laget en liten video om rullehastigheten og tregheten til Safari sammenlignet med andre apper, som du kan se her:

Kilde
9to5Mac

Stikkord: ios, safari