Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En analytiker på UBS spår en litt snillere pris på iPhone 8 enn vi har hørt i det siste.

Mener iPhone 8 vil starte på 8 000, slutte på 10 000 kroner

Får iPhone 8 hyggeligere pris en antatt?

Mens mye fortsatt er usikkert med hensyn til iPhone 8, inkludert hvor Touch ID kommer, debatteres det friskt om hva prisen kan komme til å bli.

870 dollar for innstegsmodellen?
Det siste verset i denne visen innehar UBS-analytiker Steven Milunovich, som mener at iPhone 8 vil starte på 870 dollar og slutte på 1 070 dollar for en modell med 256 GB.

Det er vanskelig å si hva prisene i Norge blir basert på dette, ettersom Apple ofte bruker mer enn tigangeren for å komme frem til en norsk pris.

Sier ingenting om lagring
Prisen er i hvert fall hakket lavere enn analytikeren Simona Jankowski fra Goldman Sachs spådde, da hun satte prisen til over ti tusen kroner i forrige uke.

Analytikeren fra UBS sier derimot ikke hvor mye lagring han tror inngangsmodellen til iPhone 8 vil ha, og ettersom Apple i det siste har brukt 32 GB på innstegsmodellene, kan det være dette han tenker seg – eller kanskje 64 GB.

Dette vil i så fall bringe spådommen i tråd med andre analytikere, som muligens har antatt at innstegsmodellen vil ha 128 GB siden det er en premium-modell.

Tror iPhone 8 vil selge godt
Men selv om telefonen åpenbart blir dyrere enn normalt, sier Milunovich samtidig at telefonen vil selge godt: han forventer at iPhone 8 vil stå for 45 prosent av iPhone-salget neste år.

Den dyreste iPhonen på markedet i dag er for øvrig iPhone 7 Plus med 256 GB lagring, som koster 10 990 kroner.

Kilde
9to5Mac

Stikkord: Apple, iphone