Robot-politimannen snakker seks forskjellig språk og oppdager om du smiler eller er lei deg.
Robot-politimannen snakker seks forskjellig språk og oppdager om du smiler eller er lei deg.

Denne roboten skal patruljere gatene i Dubai

Hvis det ikke hadde vært for rekke dystopiske filmer om roboter som kommer for å ta over verden, og ikke minst filmen Robocop, kunne dette vært en god idé.

Skal patruljere gatene
Politiet i Dubai har nemlig rullet ut sin første robot, som skal patruljere gatene i emiratet og interagere med publikum.

Roboten ruller på to hjul, er 170 centimeter høy og veier hundre kilo, og på brystet har den en trykkfølsom skjerm som kan hjelpe turister og andre med å finne frem i gatene eller rapportere kriminalitet.

Snakker seks språk
Den snakker også seks forskjellige språk, inkludert arabisk og engelsk, og den kan oppdage håndsignaler fra halvannen meter unna.

I tillegg er roboten utstyrt med en “følelsesdetektor” som kan oppdage om en person er glad, trist eller smilende, og den har muligheten til å endre på uttrykket sitt og hilsenen sin for å betrygge personen.

Skal erstatte 25 prosent av politimennene
– Med mål om å assistere og hjelpe mennesker i kjøpesentre og på gatene, er Robocop det siste, smarte tillegget til styrken, og den har blitt designet for å hjelpe oss bekjempe kriminalitet, holde byen trygg, og å øke lykkenivået, sa General Khalid Nasser Al Razzouqi i Dubai-politiet da roboten gikk i tjeneste i byens gater på søndag.

Roboten er designet av Dubai-politiet med assistanse fra IBMs Watson og Google, og politiet i Dubai håper å erstattet en fjerdedel av styrken sin med roboter innen 2030.

Kilder
Khaleej Times
The Next Web