Hevder Apple-toppen allerede tester en revolusjonerende glukosemåler

Apples helt nye smartklokker får ifølge en helt fersk lekkasje mulighet til å lese blodsukkerverdiene dine.
Apples helt nye smartklokker får ifølge en helt fersk lekkasje mulighet til å lese blodsukkerverdiene dine.

CNBC skriver at Apple-topp Tim Cook for tiden tester en glukosemåler som er koblet til Apple Watch. Senest mandag denne uken dukket det opp spekulasjoner om at Apple jobber med å implementere en liknende måler i sine smartklokker.

Tester prototype
Ifølge CNBC er denne prototypen som Cook nå tester ikke  implementert i Apple Watch. I stedet skal det være en enhet som kobles til smartklokken via Bluetooth.

Personer som lider av sykdommen må følge svært nøye med på blodsukkerverdiene, om ikke kan de i verste fall havne i koma.

Annonse

Dette gjøres per i dag med forskjellige typer nåler, inkludert små enheter som skyter en nål inn i huden og som pasienten har på seg, men Apple skal muligens ha funnet ut hvordan man gjør det uten å trenge gjennom hud.

– Det er mentalt utfordrende å stikke seg selv flere ganger om dagen for å sjekke blodsukkernivået, uttalte Cook til studenter ved Glasgow-universitetet i februar, skriver CNBC.

Les også: – Apple jobber med som kan bli et gjennombrudd i medisinindustrien.

Flere ingeniører arbeider på prosjektet
Apple har visstnok 200 personer med doktorgrad innenfor forskjellige helsefelt for å introdusere noe helt nytt i nye Apple Watch.

Apple ønsker å gjøre noe for å hjelpe diabetikere ved å implementere glukose-måler i selve Apple Watch.

 

Kilde:
CNBC

Annonse
Annonse