Apple ønsker ikke å selge verktøy og deler slik at forbrukerne kan reparere iPhone hjemme
Apple ønsker ikke å selge verktøy og deler slik at forbrukerne kan reparere iPhone hjemme

– Apple jobber hardt for at dette lovforslaget ikke skal bli vedtatt

Ifølge rapporter fra Motherboard og Apple Insider er Apple sterk motstander at et lovforslag kalt «Fair Repair Act».

– Bør kunne repareres i hjemmet
Personene bak lovforslaget ønsker at produsentene skal selge erstatningsdeler og verktøy til forbrukerne. Støttespillerne mener at selskaper som er imot, som blant annet Apple, kun ønsker å holde på den lukrative reparasjonsindustrien.

Å åpne opp reparasjonsmarkedet vil gi forbrukerne flere valgmuligheter og dermed senke kostnadene, hevder støttespillerne.

Sterk motstander
Apple på sin side mener at reparasjon kun skal kunne utføres av kvalifiserte teknikere. Selskapet mener også at reparasjoner gjennom autoriserte verksteder, sørger for en konsistent opplevelse og at et autorisert reparasjonsnettverk hjelper dem med å kontrollere og beskytte maskinvareplattformer som er bygget på sikkerhet. Det gjelder blant annet Touch ID.

I tillegg mener Apple og andre selskaper som er imot lovforslaget, at å åpne opp markedet kan føre til at industrihemmeligheter blir avslørt og at det kan bekymringer rundt sikkerhet, melder Apple Insider.

Hva mener du? Bør selskapene tilby og selge reparasjonssett for sine produkter?

 

Kilder:
Motherboard,
Apple Insider