Komplett Mobil øker prisene på sine abonnementer.
Komplett Mobil øker prisene på sine abonnementer.

Annonse


Komplett øker prisene på mobilabonnementene

Til sommeren trer fri roaming i kraft i Europa noe som betyr at reisende ikke lenger skal betale roamingavgifter.

– Skjønner at det kan føles ugunstig
Så langt har flere norske mobiloperatører solgt EU- og USA-bruk som en tilleggstjeneste, men ifølge de nye EU-reglene er ikke det lenger tillatt. Operatørene betaler fortsatt for «å roame», og for å kompensere for den tapte inntekten har flere av dem besluttet å øke prisen.

Denne uken sendte Komplett Mobil ut en e-post til sine abonnenter der de informerte om prisoppgangen. ITavisen har mottatt e-post fra lesere som er misfornøyde med oppgangen som blant annet omtales som «en skjult økning».

– Først og fremst vil jeg si at vi på ingen måte kjenner oss igjen i at dette er en «skjult» økning. Vi har vært åpne til alle kunder som har spurt og fortalt at vi vil justere prisene når EU roaming blir inkludert i abonnementene, skriver Haakon Dyrnes, administrerende direktør i Komplett Mobil, i en e-post til ITavisen.

Annonse


Han forteller at han har forståelse for at en økning i prisen kan føles ugunstig, men mener det er viktig å påpeke at vi tillegger mer verdi i abonnementet og at dette er en lovpålagt endring.

Les også: Strømleverandør blir mobiloperatør.

Mener de forholder seg konkurransedyktige
Flere personer kommenterer at de aldri reiser utenlands og at de føler at de må betale for andres bruk i EU. Dyrnes forklarer at de har valgt å inkludere EU/EØS roaming i alle abonnement fordi vi ikke ønsker å «stenge grensen» til utlandet

– Det vil si tilby abonnement som kun fungerer i Norge, noe vi ikke opplever som en brukervennlig og fleksibel løsning for kunden. På tross av prisøkningen mener vi våre abonnement er svært konkurransedyktige, forteller han til ITavisen.

Komplett Mobil-sjefen mener at de på tross av prisøkningen forholder seg konkurransedyktige i markedet.

– Vi føler at våre abonnement er svært konkurransedyktige sammenlignet med de andre aktørene i bransjen.

Nye priser Komplett Mobil:

Abonnement Pris fra 15. juni
MiniFlex 1 GB 125,–
MiniFlex+ 2 GB 199,–
MedioFlex 4 GB 259,–
MedioFlex+ 6 GB 299,–
MaxiFlex 12 GB 379,–
MegaFlex 30 GB 579,–

 

Kilde:
Komplett Mobil

Annonse