Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ryzen 9 kan bli annonsert senere denne måneden. (Ill.: AMD)

– AMD svarer på Intel Core i9-prosessor med Ryzen 9

Kan bli vist frem senere i mai.

Forrige uke dukket det opp nye rapporter om at Intel jobber med å introdusere en Core i9-serie på markedet. Den forventes i juni.

Ryzen 9
AMD ønsker på ingen måte å være noe dårligere, og nå ryktes det at selskapet står klart med et nytt tilskudd til Ryzen-serien. Wccftech har publisert det som skal være spesifikasjonene til Ryzen 9.

Ryzen 9 1998X er flaggskipmodellen som består av 16 kjerner (32 tråder), en klokkehastighet på 3,5 GHz og en turbohastighet på 3,9 GHz. TDP-en er på 155 watt. Til Sammenligning er Intels angivelige toppmodell Core i9-7920X. Ifølge forrige ukes lekkasje har den 12 kjerner (24 tråder). Dog er ikke informasjon som klokke- og turbohastighet annonsert.

Ti ulike prosessorer
Stemmer lekkasjen fra Wccftech vil Ryzen 9-serien til AMD bestå av ti forskjellige prosessorutgaver. Ryzen 1998X er som nevnt toppmodellen, og innstegsmodellen skal være 1955 med ti kjerner, 20 tråder, 3,1 GHz klokkehastighet og turbo på 3,7 GHz. Den tar 125 watt.

AMD skal avholde et presseshow under Computex 31. mai. Der vil selskapet trolig vise frem nye Vega-grafikkort og Ryzen-prosessorer.

 

Kilder:
Guru3D,
Wccftech

Stikkord: amd, Maskinvare, ryzen