Nintendo skal lage et mobilspill basert på Zelda, og det kan komme allerede i løpet av året.
Nintendo skal lage et mobilspill basert på Zelda, og det kan komme allerede i løpet av året.

The Legend of Zelda kommer til mobilen

Nintendo kommer til å lage en mobilversjon av The Legend of Zelda, ifølge “folk som er kjent med saken,” skriver The Wall Street Journal (Betalingsmur).

Har lansert mange mobilspill
Selskapet har allerede lansert en rekke mobilspill basert på kjente og kjære spillserier, som Miitomo, Fire Emblem Heroes og Super Mario Run, og nå står altså Zelda for tur.

I følge Wall Street Journal sine kilder kommer Animal Crossing først en gang i andre halvdel av 2017, og Zelda-spillet skal følge etter dette, selv om de sier at mye kan endre seg før spillet kommer.

Uklar betalingsmodell
Det er ikke klart hvordan Nintendo vil ta betalt for det nye Zelda-spillet, eller om de vil følge Super Mario Run-modellen som var gratis for de første brettene og deretter kostet penger for hele spillet.

Tidligere har Nintendo-sjefen uttrykt støtte for Super Mario Run-modellen, ettersom formålet med Nintendo-spillene på mobil ikke utelukkende er å tjene penger direkte på spillene – men å rekruttere nye spillere til konsollene de selger.

Hittil har Nintendo tjent omtrent 176,4 millioner dollar, eller 1,5 milliarder norske kroner, på mobilspillene sine, i følge The Wall Street Journal.

Kilde
The Wall Street Journal (Betalingsmur)