Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apples helt nye smartklokker får ifølge en helt fersk lekkasje mulighet til å lese blodsukkerverdiene dine. (Ill.: Apple)

Hevder Apple skal gjøre dette med Watch for å hjelpe titalls millioner av mennesker

Skal ha fått til stort gjennombrudd.

Apple har visstnok 200 personer med doktorgrad innenfor forskjellige helsefelt for å introdusere noe helt nytt i nye Apple Watch.

Diabetesmåler i lenka
Apple ønsker å gjøre noe for å hjelpe diabetikere ved å implementere glukose-måler i selve klokka.

Ifølge BGR skal det tidligere ha blitt ryktet at Apple ville trenge å lage en egen enhet for dette, men nå har visstnok tiden snart kommet for å avsløre en Apple Watch med slik funksjonalitet.

Tall avslører at rundt 30 millioner amerikanere lider av sykdommen som grupperes i type 1 (medfødt) og type 2 (livsstil).

Enklere hverdag for diabetikere om de «appifiseres»
Personer som lider av sykdommen må følge svært nøye med på blodsukkerverdiene, om ikke kan de i verste fall havne i koma.

Dette gjøres per i dag med forskjellige typer nåler, inkludert små enheter som skyter en nål inn i huden og som pasienten har på seg, men Apple skal muligens ha funnet ut hvordan man gjør det uten å trenge gjennom hud.

Slik skal de trolig få det til
Husker du mobilene som kunne forbedres med moduler? Det ble aldri en suksess, men kanskje klokkesegmentet fungerer annerledes?

BGR sin kilde forklarer nemlig at Apple har planer om å introdusere klokkearmbånd som forbedrer funksjoanliteten, blant annet med batteri i lenka, eller f.eks. et armbånd med kamera innebygget. Om de lanserer en glukosemåler vil kunden trolig trenge et slikt armbånd som må handles som ekstratilbehør.

 

Kilde:
BGR

Stikkord: Apple, helse, Watch