Spotify får gjennomslag i EU – planlegger nye lover

Spotifys klage til EU kan snart resultere i nye lover mot konkurransevridende oppførsel i digitale medier.
Spotifys klage til EU kan snart resultere i nye lover mot konkurransevridende oppførsel i digitale medier.

Etter forrige ukes klage fra blant andre Spotify og Rocket Internet, skal den Europeiske kommisjonen nå planlegge nye lover for å bote på problemet.

Sendte klagebrev
De europeiske Internett-selskapene sendte et klagebrev til unionen fordi de mente at Apple og Google misbruker markedsposisjonen sin for å hemme konkurranse mot deres egne produkter, som blant annet inkluderer musikktjenester.

Nå sier kommisjonen at den vil legge frem nye lover innen slutten av året for å håndtere “urettferdige kontraktsklausuler og handelspraksis” i relasjoner mellom plattformer og bedrifter.

Annonse

Mindre konkurransedyktige mot Apple Music
Spotify har på sin side hevdet at Apple opptrer urettferdig når de tar 15 prosent av abonnementsprisen inne i apper, og sier at dette gjør dem mindre konkurransedyktige mot Apple Music.

Kommisjonen skal ifølge Reuters ha sagt at tidlige oppdagelser i en etterfoskning lansert i fjor allerede viser at plattformene fjerner produkter eller tjenester uten å si fra, at de begrenser tilgang til data, og at de ikke gjør rangeringen i søkeresultater gjennomsiktig nok.

Ønsker rettferdig praksis
Nå ønsker de å etablere kriterier for “rettferdig praksis,” å legge frem metoder for å forbedre gjennomsiktigheten og å innføre et system for å løse konflikter.

Spotify har ligget i konflikt med Apple over lengre tid, som blant annet resulterte i en konflikt i fjor over kjøp-i-app-mekanismene til Apple, som resulterte at Apple trakk en Spotify-oppdatering fra App Store.

Kilde
Reuters

Annonse
Annonse