Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apples nye produksjonsfond skal hjelpe andre med å produsere i USA, og har nå delt ut 200 millioner dollar til Corning. (Ill.: Apple)

Corning blir første mottaker fra Apples produksjonsfond

Har laget glass til samtlige iPhoner.

Selv om Apples egen produksjon sannsynligvis vil forbli i Kina, annonserte de i forrige uke at de ville starte opp et produksjonsfond for å hjelpe andre med å produsere i USA.

Første mottaker fra fondet
Nå er den første mottakeren av penger fra dette fondet klart, og det blir Corning, som blant annet lager Gorilla Glass.

Det smuss- og ripeavvisende superglasset fra Corning har vært brukt i hver eneste iPhone siden begynnelsen, og de produserer glasset sitt i Harrodsburg, Kentucky i USA.

Skal bygge mer sofistikerte produkter
Nå får de 200 millioner dollar fra Apple til å utvikle og bygge mer sofistikerte produkter, som for eksempel bedre iPhone-glass og flere andre produkter som Apple utforsker, som skjermer for selvkjørende biler og til visirer for blandet virkelighet, skriver New York Times.

– Jeg vil se på dette som mer av et Apple/Corning-partnerskap for å se på hva slags andre ting du kan bruke glass i, sier Tim Bajarin, som er president i konsulentselskapet Creative Strategier, til avisen. – De tenker praktisk talt på ting som du og jeg ikke tenker på enda.

Lagde glass til den første iPhonen
Jeff Williams, som er Apples operasjonssjef, sa at Steve Jobs klaget over at den første iPhone-prototypen for lett fikk riper ettersom skjermen var laget av hard plast, og ga beskjed om at den måtte erstattes med ripeavvisende glass som er vanskeligere å knuse før de kunne selge den seks måneder senere.

Dette glasset fantes ikke noen andre steder utenom forskninglaboratorier, men Corning svarte på utfordringen med å få glassett i produksjon.

Politiske undertoner
Apples produksjonsfond for å hjelpe andre å produsere varer i USA har også politiske undertoner, og blir sett på som et svar til president Donald Trump sine til dels kraftige uttalelser under valgkampen om å få produksjonen av varer tilbake til USA.

Blant annet var det amerikanske senatets majoritetsleder Mitch McConnel, som er senator fra Kentucky, tilstede under annonseringen av pengeutdelingen.

New York Times

Stikkord: Apple, corning