Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Timeline husker at du gjør på PC-en din. (Ill.: Microsoft)

Timeline er Windows 10-funksjonen som husker alt du gjør på PC-en

En av de mest spennende nyhetene i høstens storoppdatering.

Denne uken avholdes Microsofts årlige utviklerkonferanse, og dagen i går var spesielt interessant for vanlige forbrukere.

Husker alt du gjør
Et av temaene var høstens storoppdatering til Windows 10 som går under navnet «Fall Creators Update». Timeline er en av de mest spennende nyhetene som er på vei.

Som navnet avslører, tidslinje på norsk, er Timeline en funksjon som gjør det mulig å gå tilbake i tid og se hva du tidligere har jobbet med. Her kan du reise tilbake i tiden digitalt og hoppe til tidligere apper, filer og nettsider.

Her kan du plukke opp innholdet direkte der du slapp.

Ikke bare for Windows-enheter
Timeline blir inkludert i Windows 10s Oppgavevisning. Når man trykker på ikonet, får man oversikt over aktive apper og liknende, men også en oversikt over andre handlinger fra foregående dager.

Trykket man på en oppføring i tidslinjen, blir man sendt direkte til der man slapp den aktuelle datoen.

Og interessant nok er ikke dette bare tilgjengelig for Windows-enheter. Microsoft demonstrerte hvordan det også fungerer på en iPhone med Cortana. Hvis du er innlogget med Microsoft-kontoen din på en iPhone-enhet, vil Cortana spørre om du vil fortsette arbeidet ditt.

Hvis den aktuelle appen ikke er installert på enheten du bruker, vil Timeline foreslå å laste den ned.

Ettersom Cortana tilsynelatende virker som et krav for å bruke Timeline på Android og iOS, er det usikkert hvordan det vil fungere i områder der Microsofts digitale assistent ikke er tilgjengelig.

Utviklere må registrere appene sine i Microsoft Graph for at de skal støtte Timeline.

 

Kilde:
Engadget

Stikkord: Microsoft, windows10