Ansettelsesprosessen er litt annerledes i Google enn i andre selskaper, ifølge Kim Scott.
Ansettelsesprosessen er litt annerledes i Google enn i andre selskaper, ifølge Kim Scott.

– Derfor får ikke Google-sjefene ansette eller sparke personer

Ifølge Kim Scott, tidligere sjef for AdSense og YouTube i Google, fungerer ikke ting likt i søkegiganten som i andre selskaper.

Avslører litt om ansettelsesprosessen
Under et intervju i forbindelse Qualtrics Insight Summit gir hun kort innblikk på hvordan det er å være sjef i Google.

– Google har fjernet makten og kontrollen lederne har i andre selskaper. Hvis du er en leder i Google, kan du ikke på egenhånd bestemme hvem du skal ansette. Du kan ikke på egenhånd bestemme hvem du skal sparke. Du kan ikke avgjøre jobbprestasjonen, som bestemmer bonusen de får, til de ansatte, forteller Scott.

I stedet blir dette bestemt ved å bruke pakker, ifølge den tidligere sjefen.

– En gruppe med personer intervjuer en kandidat og skriver en intervjupakke og gir deres mening om de syns personen bør ansettes eller ikke. 

En slik gruppe inneholder potensielle ledere og andre ansatte. Når intervjuet er ferdig, blir pakken sendt til en komité. Scott forklarer at ansettelseslederen ikke kan bestemme om kandidaten blir ansatt eller ikke.

– De kan by på person på en måte for å få personen på deres lag, men kandidaten kan selv velge et annet lag, forklarer hun.

Les også: Google-sjefen synes dette spørsmålet var teit, klarer du å svare?

– Sørger for balanse
Lederne kan heller ikke hindre at personer bytter fra en avdeling til en annen. Scott forteller i intervjuet at det var nettopp det som skjedde henne.

– Da jeg startet i Google, hadde jeg fem stykker som rapporterte til meg. I løpet av den første uken tok tre av dem andre jobber i Google.

Den tidligere Adsense-sjefen mener at å fjerne mye av makten til lederne, er en god ting og åpner for bedre miljø på arbeidsplassen.

– Du er en effektiv leder hvis du har gode forhold. Å ta ensidig makt fra ledere sørger for at de gode forholdene består. Det er ingenting verre for et forhold enn når makten ikke er i balanse, avslutter hun.

 

Kilde:
Inc.