Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple satte i går ny rekord. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Apple er det første selskapet som er verdt 800 milliarder dollar

På full fart mot en markedsverdi på 1 billion dollar.

I går var aksjekursen til Apple for første gang over 153 dollar, og dermed ble Apple det første selskapet i noensinne som oppnådde en markedsverdi på over 800 milliarder dollar. Det tilsvarer i underkant av 7000 milliarder kroner.

Rundet 800 milliarder dollar
Nå skyter Apple fart mot å bli det første selskapet som når en markedsverdi på én billion dollar, eller 8,6 billioner norske kroner.

Investoren Warren Buffett investerte nylig nærmere 20 milliarder dollar i Apple, noe som er en av årsakene til oppgangen til selskapet.

Ifølge Apple-analytikeren Brian White i Drexel Hamilton kan Apple nå en markedsverdi på én billion dollar i løpet av neste år. Han peker blant annet på selskapets unike egenskap til å produsere maskinvare, programvare og tjenester som fungerer sømløst sammen, som en av årsakene til at Apple er i stand til å kapitalisere i tiden fremover når «ting» blir til en datamaskin.

Analytiker har tro på Microsoft
I desember i fjor uttalte analytikeren Michael Markowski i Equities.com at Microsoft hadde kastet seg inn i kampen om å bli det første selskapet som når markedsverdien på én billion dollar.

Han nevnte blant annet LinkedIn-oppkjøpet som en av årsakene til dette.

Per nå ser det uansett ut til at det er Alphabet og Apple som kniver om det.

Markedsverdi per 8. mai 2017 (verdi i dollar, hentet fra Yahoo Finance):

  • Apple: 797,77 milliarder.
  • Alphabet: 652,72 milliarder.
  • Microsoft: 532,25 milliarder.

Kilde:
MacRumors

Stikkord: Apple, Finans