Internett-satellittene til SpaceX vil tredoble antallet satellitter i bane rundt jorden.
Internett-satellittene til SpaceX vil tredoble antallet satellitter i bane rundt jorden.

SpaceX sine Internett-satellitter skal skytes opp fra 2019

SpaceX har lenge hatt planer om å sende opp tusenvis av Internett-satellitter for å gi raskt og billig internet til folk over hele verden, og nå begynner planene å bli nokså konkrete.

Skal være klart i 2024
SpaceX skal begynne å sende opp satellittene sine i 2019, på SpaceX Falcon-rakketter, så klart, og det fullstendige nettverket med 4 425 satellitter skal være klart i 2024.

Selskapet har som mål å sende opp en prototype-satellittt allerde i år, og planlegger å sende opp en til tidlig i 2018.

Hvis prototypene gjør det bra, skal SpaceX begynne å sende opp satellitter som blir en del av nettverket i 2019.

Tredobler antall satellitter i bane rundt jorden
For tiden er det bare omtrent 1 459 satellitter i bane rundt jorden, så SpaceX sitt Internett-nettverk vil mer en tredoble dette antallet.

Satellittene skal sirkle rundt jorden på mellom 1 110 og 1 325 kilometer, som er mer enn dobbelt så høyt som den internasjonale romstasjonen, som flyr i en høyde på 430 kilometer.

Samtidig skal SpacesX støtte opp om nettverket sitt av satellitter med bakkekontrollsentere, mellomstasjoner og andre jord-baserte fasiliteter.

Slipper å grave fiber
De røpet også detaljer om hvordan de skal markedsføre det raske, satellittbaserte Internett-tilbudet som noe som er enklere enn å grave ned fiber.

– De vanlige utfordringene koblet til plassering, nedgraving, fiberlegging og å håndtere eiendomsretter er praktisk talt borte med et rombasert bredbåndsnettverk, sa Patricia Cooper til det amerikanske senatet i en nylig høring i følge The Verge. Hun er SpaceX sin visepresident for satellitter og regjeringskontakt.

Mellom kabel og fiber
Rom-nettverket til SpaceX skal også kunne oppgraderes, slik at det vil holde tritt med den teknologiske utviklingen, og det skal kunne tilpasse seg slik at det kan tildele ressurser til bestemte områder på tidspunkter med mye trafikk.

Terminalen som kundene blir sittende skal være på størrelse med en bærbar datamaskin, og hastigheten på nettverket skal bli et sted mellom kabel- og fiber-Internett, med forsinkelse på omtrent 35 milisekunder.

Kilde
The Verge
Uttalelse til det amerikanske senatet