Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dette er trolig en av flere iPhone 8-prototyper Apple tester. (Ill.: Weibo)

– iPhone 8 får Touch ID på baksiden

Mener at teknologien for sensor under skjermen ikke er moden nok.

Ryktemøllen rundt iPhone 8 har vært i full sving i flere måneder nå og det er ingen tegn på at det vil avta med det første.

Mener at teknologien ikke er moden nok
Én ting virker å være veldig klart med iPhone 8, og det er at den får en heldekkende skjerm. Noe som ikke er klart, er hvor fingersensoren Touch ID skal plasseres.

For mens noen kilder hevder at den skal integreres i skjermen, mener andre at Touch ID flyttes til baksiden slik som på Google Pixel og Samsung Galaxy S8.

Ifølge Hongkong-baserte CLSA går Apple for det sistnevnte designet. Analyseselskapet mener at både Samsung og Apple har forsøkt å integrere fingersensorteknologi i skjermen, men begge har så langt mislyktes.

«Både Samsung og Apple har forsøkt å implementere fingersensor i OLED-skjermer i 2017, men deres optiske teknologi virker umoden og er den store flaskehalsen til iPhone 8», skriver CLSA-analytikerne Sebastian Hou og Brian Chen.

Tror Touch ID blir plassert bak
Analytikerne skriver at selv om enkelte spekulerer i at sensoren skal bli erstattet med en 3D-sensor, tror de at Apple vil beholde fingersensoren med tanke på sikkerhet, brukervennlighet og for infrastruktur for betaling.

«Det er en stor sjanse for at den havner på baksiden som Samsungs Galaxy S8», skriver CLSA-analytikerne.

Utfordringer i produksjonen av fingersensoren nevnes ofte som hovedårsaken til den angivelige sene lanseringen av iPhone 8.

Hva syns du om en iPhone med Touch ID på baksiden?

 

Kilde:
MacRumors

Stikkord: Apple, iphone