Forskjellen på UFS 2.0 og UFS 2.1-lagring kan være på flere hundre megabyte i sekundet i lesehastighet.
Forskjellen på UFS 2.0 og UFS 2.1-lagring kan være på flere hundre megabyte i sekundet i lesehastighet.

Samsung endrer minnespesifikasjonen til Galaxy S8

Samsung har fjernet en minnestandard for rask lagring fra spesifikasjonslisten til Galaxy S8 – som vil si at du kan få langt tregere minne enn du trodde.

Fjernet UFS 2.1-spesifikasjon
Tidligere nevnte spesifikasjonene at du ville få UFS 2.1-lagring på det interne lagringsminnet i Galaxy S8 – men nå er det borte fra siden.

Det vil si at Samsung ikke er sikker på hva slags minne du kan få. I følge Android Authority kan du enten få UFS 2.0 eller UFS 2.1-minne når du kjøper en Galaxy S8.

Gir raskere lesehastighet
Forskjellen er at UFS 2.1-standarden tilbr høyere minnekapasitet (opp til 512 GB), bedre sikkerhet og lavere strømforbruk, men det er også en nokså stor forskjell i hastigheten på de to forskjellige minnene.

UFS 2.0-brikken som nå kommer i enkelte Galaxy S8-telefoner skal ha en lesehastighet på rundt 500 MB i sekundet, mens UFS 2.1 skal komme nærmere 750 til 800 MB i sekundet – altså en forskjell på nesten 300 MB i sekundet, i følge Phandroid.

Skrivehastighet omtrent lik
Skrivehastigheten til de to forskjellige standardene skulle imidlertid være det samme, skriver Phandroid, som legger til at 4K videoopptak på de fleste telefonene som støtter det ikke krever mer enn 40 MB i sekundet, som begge standardene er mer enn gode nok for.

Forskjellen i telefonene skal være på grunn av at Samsung bruker forskjellige brikkesett for forskjellige markeder, og også på grunn av at de bruker forskjellige minneleverandører for å sikre produksjonsflyten.

I følge XDA-forumet er det ikke direkte sammenheng mellom Exynos- og Snapdragong-brikkesettene og hvilken minnetype de bruker, selv om det er få som har Exynos som har UFS 2.0.

Kilder
Android Authority
Phandroid
XDA-forumet