– Prisforskjellen mellom Apple- og Samsung-telefoner har aldri vært større

Gjennomsnittsprisen for en iPhone er mye høyere enn for en Samsung-telefon.
Gjennomsnittsprisen for en iPhone er mye høyere enn for en Samsung-telefon.

Ifølge det amerikanske analyseselskapet Strategy Analytics, har prisgapet mellom Apple og Samsungs smarttelefoner ikke vært større enn det er nå.

Mye dyrere
Selskapet estimerer med at den gjennomsnittlige salgsprisen for iPhone er på 692 dollar i USA. For Samsungs smarttelefoner var gjennomsnittsprisen på 227 dollar. En forskjell på 465 dollar, omtrent 4000 kroner.

Målingen ble foretatt i perioden oktober–desember i fjor, rundt det tidspunktet da Samsung slet med lanseringen av Note 7 og da iPhone 7 og 7 Plus ble tilgjengelig for salg. I tillegg er det verdt å merke seg at Samsung selger smarttelefoner i alle prisklasser mens Apple holder seg i det øvre prissegmentet.

Annonse

Tror forskjellen blir større
Likevel tror Strategy Analytics at den rekordstore forskjellen ikke er midlertidig hendelse og at gapet trolig vil øke i tiden fremover.

Ifølge analyseselskapets tall har den gjennomsnittlige salgsprisen for en iPhone økt fra 600 til nesten 700 dollar siden 2012. Når det gjelder Samsungs telefoner, har prisen falt drastisk fra 438 til 200 dollar i samme periode.

 

Kilde:
The Korea Herald

Annonse
Annonse