FBI: – Vi klarer kun å åpne halvparten av mobiltelefonene

FBI ønsker mer tilgang til smartenhetene.
FBI ønsker mer tilgang til smartenhetene.

FBI-sjefen James Comey fortalte i går at byrået kun klarer å få tilgang til rundt halvparten av mobilenhetene de har forsøkt å løse opp i løpet av den første halvdelen av regnskapsåret.

Er i samtaler med produsentene
Ifølge TechCrunch uttalte Comey at FBI ikke har klart å låse opp mer enn 3000 enheter ved å bruke det som beskrives som «passende og tilgjengelige tekniske verktøy».

Uttalelsene skal være tegn på at han støtter et nytt lovforslag som ønsker å tvinge telefonprodusenter å tilby en bakdør til myndighetene, melder TechCrunch.

Annonse

Ikke en dedikert bakdør, men
Han fortalte videre at FBI har hatt åpne og gode samtaler med den private sektoren i løpet av de seneste månedene.

«Alle sammen elsker personvern, vi bryr oss om sikkerheten til allmenheten og ingen av oss ønsker bakdører – vi ønsker ikke at tilgang til enhetene skal bygges inn i enhetene. Vi ønsker å samarbeide med produsentene om å finne ut hvordan vi kan imøtekomme begges interesser på en fornuftig måte», sa Comey.

FBI-direktøren foreslo blant annet at produsentene kunne lage en vei inn i enhetene for myndighetene uten å opprette en bakdør.

«Helt ærlig så vet jeg ikke hvor vi kommer til å ende opp. Jeg kan se for meg at det ender opp med en lov som sier at hvis man skal lage enheter i USA, må man finne ut av hvordan man skal etterfølge rettskjennelser. Eller kanskje vi ikke kommer dit, men vi har produktive samtaler nå, føler jeg.»

Hva mener du? Bør produsentene gi tilgang til politimyndighetene?

 

Kilde:
TehCrunch

Annonse
Annonse