Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Lumia-telefonene er i hvert fall døde, men spørs om folk er enige om at smarttelefonen generelt er død. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

HoloLens-toppen: – Smarttelefonen er allerede død

Mener at folk ikke har skjønt det ennå.

Microsoft har ikke lansert en smarttelefon siden Lumia 650 i februar 2016. Sist gang selskapet lanserte en toppmodell var desember 2015 med Lumia 950 og 950 XL.

En enhet med blandet virkelighet er fremtiden
Under et intervju med Bloomberg sier Alex Kipman, mannen bak Microsofts AR-hodesett HoloLens, at de ikke planlegger å lansere en ny enhet uten at de har noe nytt og annerledes å tilby.

– Vi kommer ikke til å lansere en enhet som noen andre allerede har lansert. Smarttelefonen er død. Folk har ikke skjønt det ennå, sier han til Bloomberg.

Kipman mener at en enhet med blandet virkelighet vil erstatte mobilen, og uttalelsene tyder på at Microsoft tror at utvidet og blandet virkelighet snart blir allemannseie. HoloLens er i hovedsak kun tilgjengelig for utviklere og et hodesett koster over 25 000 kroner.

Ønsker å innovere
Også Microsoft-sjef Satya Nadella har uttalt seg om mobilmarkedet denne uken. Under et intervju med Make Me Smart-podkasten sa han følgende om mobilambisjonene til selskapet:

– Det var ingen før oss som hadde tenkt på å lage 2-i-1-maskiner, men vi skapte den kategorien og den er suksessrik frem til nå der det lages flere 2-i-1-maskiner, og det er det vi ønsker å gjøre, forklarte Nadella.

– Så når du spør «Vil vi lage flere telefoner?» er jeg sikker på at vi kommer til å lage flere telefoner, men de vil ikke se ut som telefonene som finnes i dag.

Er du enig i Kipmans påstander om at telefonen er død?

 

Kilde:
Bloomberg

Stikkord: Microsoft, Windows10Mobile