Spesielt (PRODUCT) RED trekkes frem som et lyspunkt i kvartalsrapporten fra Apple.
Spesielt (PRODUCT) RED trekkes frem som et lyspunkt i kvartalsrapporten fra Apple.

Annonse


Apple solgte færre iPhoner, men økte fortjenesten

Apple har lagt ut kvartalstall for årets første kvartal, og rapporterer om en liten økninng i fortjenesten, på tross av litt synkende iPhone-salg.

Klager på iPhone-rykter
Apple tjente 11 milliarder dollar på en omsetning av 52,9 milliarder dollar i det forrige kvartalet, som er litt opp sammenliknet med 50,6 milliarder dollar i omsetning og 10,5 milliarder dollar i fortjeneste i sammme kvartal i fjor.

“Tidligere og mye mer frekvente rapporter om fremtidige iPhoner” har påvirket iPhone-salget, svarte Apple-sjef Tim Cook på et spørsmål fra en analytiker, i følge Appleinsider.

iPhone-salget ned, Mac-salget opp
Salget av iPhoner gikk noe ned i dette kvartalet til 50,8 millioner iPhoner, sammenliknet med 51,1 millioner året før.

Annonse


Mac-salget gikk imidlertid litt opp til 4,2 millioner enheter fra 4,03 millioner enheter i samme kvartal i 2016.

iPad-salget fortsetter derimot å synke, og Apple solgte 8,92 millioner enheter i dette kvartalet, mens de solgte 10,25 millioner i samme kvartal i fjor.

(PRODUCT) RED og tjenester vokser
– Det gleder oss å kunne presentere et sterkt kvartalsresultat for mars, med en inntektsvekst som bare har økt siden desemberkvartalet, og vedvarende høy etterspørsel etter iPhone 7 Plus, sa Tim Cook.

– Begge modellene av nye iPhone 7 (PRODUCT)RED Special Edition er godt mottatt av kundene, og vi er svært fornøyde med den utrolige veksten i salg av tjenester, hvor driftsinntektene er de høyeste noensinne for et 13-ukers kvartal, fortsatte han.

App Store økte med 40 prosent
Det er nettop i Tjenester-segmentet Apple finner lyspunktene i dette kvartalet.

App Store-omsetningen vokste med 40 prosent år til år, og satte ny omsetningsrekord i dette kvartalet, og kvartalsoppgangen på antallet betalende kunder var den største Apple noen gang har sett.

Apple Music og iCloud Storage gjorde det også godt, og vokste med et “tosifret” tall.

Betalte abonnementer hos Apple overgår nå 165 millioner dollar.

Kilder
Macrumors
Appleinsider

Annonse