Microsoft lanserte Windows 10 S, Cloudbooks og Surface Laptop til 10 900 kroner

New York (ITavisen:) Microsoft har lansert Windows 10 S, som er spesiallaget for utdanning og studenter, og har sluppet en splitter ny Surface-maskin på en konferanse i New York i dag.

Windows 10 S
Windows 10 S kjører bare apper fra Windows Store, men det kommer mye nytt i Microsofts egen nettbutikk i tiden som kommer.

Blant annet skal det komme flere utdanningsspesifikke programmer for å støtte det nye systemet, og for å gjøre det enklere for lærere å bestyre klasserommene og læringsprosessen.

Det kommer også en fullversjon av Microsoft Office til Windows Store i tiden som kommer.

Microsoft var også spesielt glade for å vise frem nye versjoner av Minecraft for education i løpet av konferansen deres i New York.

Microsoft-partnere skal lage bærbare maskiner, Cloudbooks, med støtte for Windows S-systemet for så lite som 189 dollar i tiden som kommer, sa Microsoft.

Microsoft Surface Laptop
Microsoft Surface Laptop ble også lansert på New York-konferansen. Den kjører på en Intel Core i7-prosessor, og har en 1080p-skjerm i 3:2-format.

Den er 14,5 millimeter tynn, og har en batteritid som skal vare i 14,5 timer.

Den våkner lynraskt fra dvale, og slår seg av så snart du lukker skjermen, og du skal kunne få en hel skoledag uten å tenke på lading, sa Surface-sjef Panos Panay.

Maskinen er tilgjengelig på den 15. juni og koster 10 900 kroner i Norge.

Følg med på Itavisen for nærmere rapporter fra New York om hvordan den nye Surface-maskinen er å bruke

Her kan du se video og liveblogg fra konferansen i New York: