Dette skal være Microsofts nye Surface-maskin

Surface Laptop skal være en konkurrent til Googles Chromebooker.
Surface Laptop skal være en konkurrent til Googles Chromebooker.

Microsoft skal holde #MicrosoftEDU-konferanse i New York i dag, der det er ventet at de vil lansere Windows 10 Cloud (som kanskje vil bli kalt Windows 10 S) og ny maskinvare for dette systemet.

“Surface Laptop”
Dagen før konferansen har imidlertid Twitter-brukeren WalkingCat, en notorisk Microsoft-lekker, sluppet ut informasjon om den kommende Surfare-maskinen fra Microsoft.

Den nye maskinen skal visstnok bare hete “Surface Laptop,” og skal være Microsofts svar på Googles Chromebooker. Den vil kjøre Windows 10 S, sier WalkingCat, og vil dermed være låst til å bare kjøre apper fra Windows Store.

Annonse

“PixelSense”-skjerm
Surface Laptop skal ellers ha en 13,5 tommers “PixelSense”-skjerm som skal ha 3,4 millioner punkter, som skulle tilsi et 1080p-panel.

Den får også Alcantara-tastaturet, som skal være det samme som brukes i Surface Pro 4 sin “Premium”-variant, og du kan velge mellom fire forskjellige farger på maskinen: platinum, burgundy, cobalt blue, og graphite gold.

På kontaktfronten er det imidlertid ikke like lukseriøst: Den får den bare én USB 3-kontakt(ikke USB-C), en mini DisplayPort og den vanlige Surface strømkontakten.

Tynn og lett
Microsofts nye bærbare blir også tynn og lett, med en vekt på bare 1,2 kilo, og den blir 14,47 milimeter tykk i ryggen og 9,9 milimeter tykk i fronten.

Det har ikke kommet noen informasjon om hva slags maskinvare som skal drive maskinen, men i følge tidligere lekkasjer, skal maskiner med det nye systemet ha firekjernet prosesor, 4 GB minne og enten 32 eller 64 GB lagring. Batterimålet for Windows Cloud-maskiner er 10+ timer.

Vi er tilstede i New York i dag for å få med oss Microsofts konferanse, der det formodentlig kommer mer informasjon om den nye maskinen og det nye systemet. Følg med fra klokken 1530 her på ITavisen.

Her kan du se bildene som er lekket av Surface Laptop:

Kilder
The Verge
MS Power User

Annonse
Annonse