Apple sitter på svimlende 2 billioner i kontanter

Apples kontantbeholdning er den største i nyere historie - som gjør at mange lurer på hva de kan kjøpe opp.
Apples kontantbeholdning er den største i nyere historie - som gjør at mange lurer på hva de kan kjøpe opp.

Apples kontantbeholdning fortsetter å vokse, og når de skal vise frem kvartalstall i USA i kveld, er det ventet at de vil annonsere at selskapet sitter på 250 milliarder dollar i kontanter, eller to billioner norske kroner, i følge Fox Business.

Større enn noen andre
Det er en større sum enn noen andre selskaper i nyere amerikansk historie, og mer enn de totale kontantreservene i utlandet til Storbritannia og Kanada kombinert, skriver Ars Technica.

Apple har spart opp penger i et forrykende tempo, og har doblet behodningen sin i løpet av de siste fire og et halve årene.

Annonse

Den nåværende summen overgår også markedsverdien av Walmart og Procter & Gamble.

Press for å hente pengene til hjemlandet
Mesteparten av beholdningen til Apple sitter utenfor USA, og flere presidenter, inkludert nåværende president Donald Trump, har forsøkt å få selskaper som Apple til bringe kontantbeholdningene sine tilbake til hjemlandet.

Apple-Sjef Tim Cook har sagt seg villig til å returnere en del av pengene selskapet sitter på hvis de blir fordelaktig beskattet, som er noe mange politikere har sett på oppigjennom.

Kan kjøpe opp Tesla uten problemer…
Den store kontantbeholdning har imidlertid fått mange til å tenke på hva Apple kan kjøpe opp, for de sitter nå på nesten dobbelt så mye penger som Microsoft, som kommer på annenplass med 126 milliarder i kontanter.

På et aksjonærmøte i 2015 ble for eksempel Tim Cook spurt av en investor om selskapet kunne tenke seg å kjøpe Tesla, noe Apple-sjefen ikke svarte direkte på. Tesla har en markedsverdi på 51 milliarder, som er en femtedel av kontantbeholdningen til Apple.

…Eller Netflix, Walt Disney
Mange har også sagt at de burde kjøpe Netflix, som er valuert til 65 milliarder dollar, for å kaste seg på videostrømme-bølgen og styrke seg mot Amazon.

Enda en idé har vært å kjøpe The Walt Disney Company, som er en del dyrere med markedsverdi på 180 milliarder dollar.

Uansett hva Apple gjør med kontantbeholdningen sin, er det klart at de sitter på mer enn nok penger til å gjøre store og spennende oppkjøp hvis de vil.

– Hvis de sparer til en regntung dag, sparer de for de for en millionårsflom, sier Lee Pinkowitz, finansprofessor på Georgetown University, til Fox Business.

Kilder
Fox Business
Ars Technica

Annonse
Annonse