Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Hele sesong fem av Orange is the Black kan bli lekket ut to måneder før tiden hvis Netflix ikke betaler løsepengene. (Ill.: Netflix)

Krevde løsepenger av Netflix, slapp hele TV-serien på nettet

«Orange is the new Black» skulle ha premiere i juni.

Oppdatering: TheDarkOverlord-gruppen har nå sluppet resten av episodene i «Orange is the new Black» på PirateBay, og sier at de har innhold fra ABC, National Geographic, Fox, IFC, og mer fra Netflix – som de vil slippe hvis de ikke får betaling. Her kan du lese «pressemeldingen» deres.

En hackergruppe som kaller seg TheDarkOverlord har sluppet den første episoden av «Orange is the new Black» sesong 5 – som ikke har premiere før i juni – på PirateBay, og krever nå løsepenger av Netflix for å ikke slippe mer.

Hacket underleverandør av «mange studioer»
TheDarkOverlord-gruppen hacket seg i fjor inn hos en underleverandør, Larson Studios, som driver med postproduksjon av TV-serien – og har fått med seg det de mener er innhold fra «mange studioer,» skriver The Associated Press i dag.

Hackerne truer nå med å slippe hele sesongen av «Orange is the Black» på Internett med mindre en «mindre» løsepengesum blir betalt.

Vært i forhandlinger siden jul
I følge TorrentFreak gikk hackerne først til Larson Studios for å hente inn løsepengene sine, og hadde en kontrakt klar for transaksjonen som så også ble signert og sendt i retur, men da løsepengene uteble fant den første episoden i «Orange is the new Black» veien til PirateBay – og hackerne ser nå ut til å ha endret målet til Netflix selv.

I løpet av de siste timene har hackerne tatt til Twtitter for å forsøke å utpresse Netflix.

Gruppen skal ha sittet på materialet og vært i forhandlinger med Larson Studios siden juletider, skriver TorrentFreak.

Videoene som gruppen sitter på skal være av topp produksjonskvalitet, men inneholder noen små skjønnhetsfeil som manglende fargekorreksjon på enkelte steder.

Hele sesongen kan lekke
Hvis Netflix ikke betaler løsepenger til TheDarkOverlord-gruppen, kan nå hele sesongen av «Orange is the new Black» bli lekket på torrent-sider to måneder før den har premiere på strømmetjenesten, som vil være et tilbakeslag for selskapets ambisjoner.

Netflix regner med å få 3,2 millioner nye abonnenter fra april til juni på grunn av den nye sesongen av den populære serien, som skal ha premiere i juni, mot normalt 1,8 millioner abonnenter i samme periode tidligere år.

På spørsmål om hvorfor gruppen har brukt så lang tid på å legge ut videoen og komme med løsepengerkravene, sier gruppen til TorrentFreak at informasjonen som den har delt nå bare er «toppen av isfjellet.»

Kilder
TorrentFreak
The Associated Press

Annonse
Stikkord: hacking, netflix