Sniktitt: Vi har klådd på Tag Heuers nye smartklokke til 15 000 kroner

Modulær er et av stikkordene ved Tag Heuers andre smartklokke.
Modulær er et av stikkordene ved Tag Heuers andre smartklokke.

OSLO (ITavisen:) Høsten 2015 tok den sveitsiske klokkeprodusenten Tag Heuer steget inn i smartklokkemarkedet. Tag Heuer skilte seg ikke bare ut på pris, men også ved det faktum at man kan bytte ut innmaten og erstatte det med et mekanisk urverk.

Tag Heuer Connected 45 Modular
Til ITavisen forteller Charlotte Guan i Tag Heuers produktavdeling i Sveits at salget av den første modellen gikk over all forventing. Nå lanserer den stolte klokkeprodusenten sin andre smartklokke.

Eller nei, Tag Heuer bruker ikke ordet smartklokke, eller «smartwatch» for den saks skyld. «Connected», eller oppkoblet, er det termen det går i. Klokken er for så vidt oppkoblet så det er jo på en måte logisk.

Annonse

Connected 45 Modular er navnet på den nye tilkoblede klokken til Tag Heuer, og som navnet avslører er den modulær. Det betyr at man kan bytte ut og erstatte de fleste delene. Foruten reimen, kan man bytte ut fester og spennen.

Omfattende tilpasning
Det man ikke kan bytte ut er selve rammen rundt skjermen. Har du kjøpt en av modellene, for eksempel svart, er du «låst» til den.

Til sammen er det 56 ulike modeller å velge mellom, avslører Tag Heuer, og når det gjelder reimer og lenker kan man velge mellom 18 ulike referanser. Blant annet gummi, lær, titan og keramikk.

Mens Connected forklarer selve konseptet, forteller 45 om størrelsen på klokken som måler 45 millimeter i diameter. Klokken er inspirert av Carrera-serien til Tag Heuer og er dermed en litt mer sportslig type.

Enkel urskivetilpasning
Guan trekker frem den innebygde appen kalt «Tag Heuer Studio» som en av sine favorittfunksjoner ved Connected 45 Modular. Med den kan man tilpasse den digitale urskiven på flere forskjellige måter og løsningen er lagt opp på en intuitiv måte.

Man går gjennom fire steg der man sveiper til høyre og venstre for å endre design og sveiper oppover for å gå videre. Her kan man velge funksjoner, farger, viser og indekser.

Dette kan for eksempel være kjekt hvis man ønsker forskjellig utseende på klokken når man trener eller for eksempel har på seg en dress. En Connected Modular 45-bruker vil alltid være staset opp til anledningen.

Smarte funksjoner
Så er det de smart funksjonene da. Android Watch 2.0 ligger i bunn og i tillegg til å samarbeide med Google, har også Intel vært en viktig bidragsyter av Tag Heuers nye oppkoblede klokke.

Takket være Googles klokke-OS har den alle funksjoner du forventer av en smartklokke i 2017. Den har innebygget GPS, NFC, støtte for Google Assistant, Wi-Fi, vanntett mikrofon og annen nyttig smartteknologi.

Mye av innstillingene kan styres direkte på klokken, men man kan også laste ned en dedikert kompanjong-app fra Play Store. I skrivende stund er den ikke tilgjengelig for iOS, men den skal være like rundt hjørnet.

I løpet av den korte tiden vi fikk med Tag Heuers nye smartklokke, fikk vi inntrykk at den var solid og velbygd. For enkelte vil den trolig oppleves litt tykk, og det er lite som minner om en tradisjonell dameklokke. De smarte funksjonene fikk vi ikke testet godt nok, men selve brukergrensesnittet opplevdes raskt og responsivt.

Klokken lanseres i disse dager og har en anbefalt utsalgspris på over 15 000 kroner

Annonse
Annonse