Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Facebook skal hjelpe vietnamesiske myndigheter med å fjerne støtende innhold. (Ill.: Facebook)

Facebook forplikter seg til å fjerne innhold som krenker vietnamesiske myndigheter

Gir de etter for presset?

Reuters melder at Facebook har, ifølge vietnamesiske myndigheter, forpliktet seg til å fjerne innhold fra det sosiale mediet som krenker landets lover.

Skal fjerne krenkende innhold og falske kontoer
Det var i februar tidligere i år at myndighetene i landet klaget på «giftig» innhold rettet mot myndighetene og krenkende innhold på Facebook og YouTube. Den gang presset de lokale selskaper til å stanse annonseringen på det sosiale mediet og strømmetjenesten, skriver Reuters.

Vietnamesiske myndigheter skriver på sine nettsider at avtalen kom i stand etter et møte mellom Facebooks Head of Global Policy Management, Monika Bickert, og Truong Minh Tuan, den vietnamesiske ministeren for informasjon og kommunikasjon, onsdag denne uken i Hanoi.

«For å prioritere forespørsler fra departementet og andre kompetente myndigheter i landet, vil Facebook sette opp en separat kanal der de kan koordinere med den vietnamesiske kommunikasjons- og informasjonsministeren », heter det i en uttalelse fra myndighetene i Vietnam.

I tillegg skal Facebook ta ned falske kontoer og falskt innhold om høytstående, statlige tjenestemenn.

– En klar og tydelig prosess
Til Reuters uttaler en representant fra Facebook at selskapet har en klar og tydelig prosess for myndigheter til å rapportere om ulovlig innhold.

«Vi går gjennom alle disse forespørslene mot våre retningslinjer og gjeldende lov. Vi er åpne om forespørslene vi mottar fra myndigheter og innholdet vi begrenser i henhold til lokal lov i vår Global Government Requests Report», skriver Facebook i en e-post til Reuters.

Ifølge nyhetsbyrået er det ingen oppføringer om innhold som er begrenset etter forespørsel fra vietnamesiske myndigheter i perioden juli 2015–juni 2016, i den nevnte rapporten.

 

Kilde:
Reuters

Stikkord: facebook