Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Uber forsker på flyvende drosjer. (Ill.: Uber)

Uber er helt seriøse når det gjelder flyvende drosjer

Nå har de fått flere bedrifter med på laget.

I fjor høst avslørte Uber at de utforsker mulighetene for «urban luftfart på forespørsel». Kort fortalt betyr dette flyvende drosjer som kan anskaffes på lik måte som Uber-bilene gjøres i dag.

Flere luftpartnere
Som The Verge skriver, sparket Uber i går i gang selskapets Elevate-konferanse i Dallas i delstaten Texas. Under arrangementet annonserte de en rekke samarbeid med byer, luftfartsselskaper, eiendommer og selskaper som jobber med elektrisk lading.

Blant luftfartsselskapene nevnes Aurora Flight Sciences, Pipistrel Aircraft, Embraer, Mooney, men også Bell Helicopters.

Samarbeider med helikoptergigant
Sistnevnte er en av de største produsentene i verden av luftfartøyer til kommersiell og militær bruk.

«Vi er veldig glade for å samarbeide med dem», fortalte Mitch Snyder, toppsjef i Bell, til The Verge på mandag.

Han mener at Ubers rykte ikke skal være en bekymring i dette samarbeidet:

«Jeg kan ikke kommentere overskriftene deres. Det jeg kan kommentere på er Bell og vår integritet. Fremover kommer vi til å tilby sikre kjøretøy. Vi kommer til å jobbe med Uber. Vi kommer til å samarbeide med dem. Det er en spennende mulighet», sier Snyder til The Verge.

Er ikke alene på dette feltet
Det ultimate målet er altså å tilby en flåte med drosjefly og selskapet håper å være klare til å demonstrere teknologien i 2020.

Uber er på ingen måte alene om å utforske mulighetene for drosjefly. Flygiganten Airbus har tidligere avslørt at de ser på mulighetene til autonome fly.

Er flyvende drosjer noe du har troen på?

 

Kilde:
The Verge

Annonse
Stikkord: samferdsel, uber