Slik ble resultatet til Engadget-skribenten.
Slik ble resultatet til Engadget-skribenten.

Annonse


IBMs Watson kan tegne et bilde av deg basert på personaliteten din

IBMs superdatamaskin, Watson, kan brukes til så mangt. Den kan lage trailer til skrekkfilmer og hjelpe leger når de sliter med å finne løsningen på et medisinsk problem. I tillegg kan den også «tegne» et bilde av deg basert på personaliteten din.

Watson-utstilling
I forbindelse med utstillingen «Art with Watson: Hidden Portraits» i New York der superdatamaskinen har hjulpet kunstnere ved å mate dem med ulik informasjon som den har samlet inn ved å bruke API-er for naturlig språk og personlighetsinnsikt, kan også besøkende ta en tur innom den kognitive fotoboksen til IBM.

Som du sikkert skjønner, er ikke dette en vanlig fotoboks. I stedet setter Watson sammen et bilde av deg basert på fem forskjellige aspekter ved din personlighet: angst, åpenhet, aksept, utadvendthet og samvittighet.

Tegner et portrett basert på egenskapene dine
Når man setter seg inn i fotoboksen blir man stilt en rekke spørsmål, disse inkluderer «hvem er din favorittartist og hvorfor?», «hva ønsket du å bli når du vokste opp og hvorfor?» og «hvis du kunne være en filmkarakter i én dag, hvem ville du vært og hvorfor?» Når spørsmålene så er besvart, tar Watson et bilde av deg og, basert på analyse av tonen din, setter den sammen et portrett.

Annonse


Dette portrettet består av små kvadrater som beskriver objektets egenskaper.

Utstillingen varer til 7. mai. I forbindelse med Microsofts vårarrangement, tar vi turen til New York kommende uke. Har vi tid, skal vi selvsagt ta turen til utstillingen for å se hva Watson får ut av personligheten til vår utsendte.

 

Kilde:
Engadget

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse