Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det kommer nye Pixel-mobiler i høst. (Ill.: Eivind Døhlen)

– Samtlige Pixel 2-modeller vil drives av Snapdragon 835

Nye indikasjoner på om at det kommer en tredje modell.

Ifølge nye oppdagelser i AOSP, Android Open Source Project, ser det ut til at årets nye Google Pixel-modeller vil ha Snapdragon 835-brikkesettet.

Nye funn
Tyske WinFuture har funnet referanser til Pixel-kodenavnene koblet sammen med MSM8998, Snapdragon 835, i koden. Også «Taimen» er lenket til Qualcomms nyeste prosessor.

Basert på tidligere rykter, er «Walleye» og «Muskie» direkte oppfølgere til fjorårets Pixel og Pixel XL. «Taimen» ser ut til å være et nytt tilskudd til serien og virker å bli en enda større modell.

Det er kanskje ikke så overraskende at Pixel 2 vil kjøre på Qualcomms beste Snapdragon-brikke, mer interessant at det igjen har dukket opp referanser til en tredje Pixel-enhet.

En fet fisk, en fet mobil?
Som vi skrev i mars, legger ikke Google skjul på at det kommer nye Pixel-mobiler i år, men så langt har det ikke vært snakk om en enhet nummer tre. Droid Life skrev den gang at denne går under kodenavnet «Taimen». Pixel og Pixel XL 2 innehar kodenavnene «Walleye» og «Muskie», rapporterte 9to5Google.

Taimen er en svært og fet fisk, og ifølge Droid Life blir også den tredje Pixel-telefonen av det store slaget – faktisk større enn Pixel XL. Den Android-fokuserte nettsiden skriver at «taimen» utvikles som en helt egen enhet, og at det ikke skal være snakk om en vanlig Pixel-mobil bare større.

 

Kilde:
WinFuture,
GSMArena

Stikkord: Google, Mobil, pixel