Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Googles Waymo-biler blir mangedoblet i Phoenix-området, og nå inviteres publikum til å kjøre dem. (Ill.: Waymo)

Nå tilbyr Google/Waymo abonnement på selvkjørende biler

Gratistilbud for Phoenix-familier.

Googles selvkjørende biler har blitt døpt om til Waymo og skilt ut i et eget selskap, og de har gjort store fremskritt siden.

Neste skritt i utviklingen
Nå tar de det neste skrittet i utviklingen og inviterer familier i Phoenix, Arizona, USA til å kjøre i de førerløse bilene sine.

Prosjektet innebærer ikke å kjøre gratisturer som en slags drosjetjeneste slik Uber har valgt å gjøre i samme by, men er heller å tilby bilene som en slags abonnementstjeneste.

Familier som er med i programmet blir invitert til å kjøre bilene til Waymo så mye og ofte som mulig, til de stedene de ønsker å kjøre – og Waymo-bilene vil da komme til dem.

Femdobler bilflåten
Waymo har allerede 100 selvkjørene Chrysler Pacifica Hybrid-minivaner i Phoenix, og kommer til å øke flåten sin til 600 som en del av dette programmet.

Fra den nye tjenesten håper Waymo å få vite hvor folk ønsker å kjøre med de selvkjørene bilene, hvordan folk kommuniserer med bilene og hva slags informasjon og kontroller de ønsker å se på innsiden.

«Våre tidlige deltakere vil spille en viktig rolle i å forme måten vi bringer selvkjørende biler til folket på – gjennom personlige biler, offentlig transport, enkeltturer, logistikk og mer. Selvkjørende biler har potensiale til å omdanne alle disse områdene, til å endre livene og byene våre og å gjøre dem tryggere, enklere og mer tilgjenglige,» skriver Waymo i bloggen sin.

Her kan du se videoen de laget i forbindelse med den nye tjenesten:

Kilde
Waymo

Annonse
Stikkord: Bil, Google, selvkjørende, waymo