Netflix-sjefen mener at søvn er den største konkurrenten.
Netflix-sjefen mener at søvn er den største konkurrenten.

Annonse


– Vår største konkurrent er søvn

Skal vi tro Netflix-sjef Reed Hastings er det ikke strømmekonkurrenter som Amazon og HBO og tradisjonelle TV-kringkastere som er tjenestens største konkurrent.

En kamp mot klokken
Nei, i stedet er det faktisk søvn som er hovedkonkurrenten.

– Du vet, når du tenker på det, når du ser på et show på og blir hektet på det, blir du sent oppe om natten, sa Hastings under fremleggingen av regnskapstallene forrige uke.

– Vi konkurrerer med søvn på marginene. Og det er en veldig stor andel med tid.

Annonse
Liten tro på frakoblet modus
Etter høy etterspørsel valgte Netflix i fjor å åpne for frakoblet modus på tjenesten. Hastings har tilsynelatende ikke stor tro på at dette er noe brukerne vil benytte seg av ofte.

– Det har en veldig liten innvirkning. Jeg mener, du sitter ikke på fly og i biler store deler av livet ditt, så det er veldig kjekt når du er nødt til å bruke det. Men i det minste i Vesten og større markeder, hvor nettverkene er sterke og forholdsvis rimelige, er det en beskjeden funksjon, sier han om frakoblet modus, og legger til:

– Etter som nettverkene blir mer moderne, tror jeg vi vil se at nedlastning vil gå nedover og nedover fordi du i utgangspunktet bare ønsker å trykke og se. Du ønsker ikke å tenke på forhånd for scenarier som fly.

 

Kilde:
Independent

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse