Det er designet og om du bruker Snapchat eller ikke, som vil bestemme om du ønsker deg et par.
Det er designet og om du bruker Snapchat eller ikke, som vil bestemme om du ønsker deg et par.

Annonse


Snapchat-brillene er litt som å ha superkrefter

Vi har testet Snapchat-brillene i flere uker.

Nå er vi klare til å gjøre oss opp en mening om Spectcales fra Snap Inc., som produktet og selskapet jo egentlig skal omtales som.

Tester markedet
Det var plutselig at Snap Inc la kamerasolbrillene tilgjengelig for bestilling på nett, og vi så snittet til å teste et produkt det er vanskelig å få tak i. Fra før av har salgsautomater dukket opp tilfeldig i USA.

Dette er unisex-briller, med andre ord er det kun de tre fargene som skiller dem. Vi har de svarte.

Annonse


“Unisex” – et ikke overstadig positivt ladet ord
Solbrillene sitter helt OK på, men veier selvsagt litt mer enn den gjennomsnittlige, om enn billige, solbrillen fra bensinstasjonen.

De er stødige nok, men er hverken polariserte, ei heller har de anti-refleks-materiale, men de påstår “god” UV-beskyttelse i form av noe optikere kaller “ANSI Z80.3”, også skal de tåle en støyt (vi tror på det, disse er solide).

Ønskes det styrke i rammen, er det bare å kontakte optiker, oppfordrer Snap Inc.

Til venstre, inne i den gule sirkelen, er kameraet.
Til venstre, inne i den gule sirkelen, er kameraet. (Ill.: ITavisen)

Snapchat-appen minstekrav
Android og iPhone er begge støttede plattformer, men du kan ikke bruke andre apper enn Snapchat. Du kan heller ikke skifte mellom to profiler uten å måtte parre brillene på nytt, men merk heldigvis at du ikke mister innholdet.

Videoklippene på enten 10 eller 20 sekunder lastes automatisk (Bluetooth) opp til Snapchat-appen der du selv velger når og hvor du ønsker å laste opp (følg oss på Snapchat: itavisenno).

Ønsker du HD-versjonen av det ekstra gode klippet, må du koble mobilen mot Snapchat via WiFi for å overføre de større filene.

HD-opptakene kan skilte med overraskende god kvalitet (de av dere som følger oss på Snapchat har fått dette demonstrert), men det tar litt for lang tid å overføre disse til at det er noe vi gjør ofte, for ikke å snakke om at det bryter opp den korrekte WiFi-tilkoblingen.

Design
I bruk er reaksjonene fra ingenting til det mest negative: “creepy”, alt etter som hvem man spør. Vi opplevde i den flere uker lange testperioden kun en eneste gang å bli spurt om dette var “de brillene med kamera”, mens de mest negative kommentarene gikk på det faktum at man kan filme personer uten at de vet det, eller…? Kanskje på avstand, men merk:

Tar du opp video lyses noen dioder opp i kameralinsen. På den måten er det umulig å filme uten at objektet spør hva som skjer med brillene dine.

Ekkel-faktoren til gode, dette er et riktig så bra første-forsøk-produkt, for ikke å snakke om første-forsøk-fra-selskap-som-aldri-har-produsert-maskinvare-tidligere. I bruk fungerer det som forventet helt sømløst med Snapchat.

Designet er bare delvis akseptert i omgangskretsen.
Designet er bare delvis akseptert i omgangskretsen. (Ill.: ITavisen)

Sømløst
Når man trykker opptaksknappen på toppen, blir man med en gang oppmerksom på at “oi, nå tar jeg opp det jeg ser. Oppfør deg naturlig!” – noe som selvsagt medfører det motsatte.

Når det er sagt er det sikkert noe man blir vant til, men ikke noe som skjedde under testperioden. Det er kjempefint å ha brillene under en rekke situasjoner man trenger begge hender, men ønsker å dele opplevelsen med omverdenen.

Det største problemet er designet, for det er som armbåndsur eller smykker: Liker man ikke akkurat dette aspektet av produktet, er det på mange måter over og ut. Det er vel egentlig vår mening også.

Kamerabrillene blir ofte liggende til fordel for 70 kroners solbrillene fra den lokale butikken på hjørnet fordi de tar seg bedre ut og veier mindre.

Det hjalp heller ikke å høre at bekjente følte lettelse etter brillebyttet, men vet man at man skal gjøre noe aktivt, for eksempel sykle, gå en tur i marka eller leke seg i snøen, er disse morsomme.

Karakter: 7/10

+ Tar seg OK ut
+ OK batterilevetid
+ Fungerer sømløst mot Snapchat-appen på alle måter
+ Smart etui som lader – du kan også lade uten denne
+ Overraskende god videokvalitet

– Alle foretrekker andre solbrille-design
– Treg HD-video-overføring
– Må bruke Snapchat-appen

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse