Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Cimeron Morrissey er en av de første som har flydd Pages sin elektriske motorsykkeldrone. (Ill.: Cimeron Morrissey)

Her flyr hun Larry Pages elektriske «motorsykkel» til 800 millioner kroner

Vi hadde kuttet av oss en hånd for å prøve dette.

I juni i fjor ble det kjent at Larry Page, en av medgrunderne av Google, at han investerte i flygende biler – nå er resultatet her.

Page investerte i moroa
«Rapportene kommer fra businessnettstedet Bloomberg som har vært i kontakt med flere ulike kilder. Ifølge artikkelen eier Page et hemmelig oppstartsselskapet kalt Zee.Aero som ble startet i 2010.

Selskapet befinner seg i Mountain View nære Googles hovedkvarter, og har nå rundt 150 ansatte. Page skal så langt ha brukt over 100 millioner dollar, over 800 millioner kroner, på Zee.Aero», meldte vi den gang.

Nå er produktet her i form av elektriske «The Kitty Hawk Flyer» som er designet for å fly over vann. Dette er første versjon.

Allerede godkjent av luftfartsmyndighetene
Du vil jo ikke se disse fly over biler på motorveien neste uke, men produktet er godkjent av FAA (Federal Aviation Administration) som et superlettvekter fly som kan brukes steder der det er få eller ingen personer. Du trenger ikke lisens for å fly Kitty Hawk med sine åtte rotorer, og den læres visstnok på minutter.

Cimeron Morrissey har vært så heldig å fly Kitty Hawk, og beskriver opplevelsen som å fly en motorsykkel. Prototypen du ser under er visstnok langt unna hvordan det endelig produktet blir, men det ser jaggu fantastisk morsomt ut nå også:

 

Kilder:
YouTube
Medium

Stikkord: Bil, Google