Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Uber har fått til mye, men gjør stadig ting som skaper dårlig omdømme. (Ill.: Uber)

Apple truet med å fjerne Uber-appen

– Han gjør alt for å vinne.

The New York Time sin profil av Travis Kalanick avslører en person som gjør alt for å vinne.

Måtte møte Cook
Det avsløres at sjefen i 2015 møtte Apple-sjef Tim Cook. Kalanick så ikke frem til møtet, fordi Uber i flere måneder hadde lurt Apple ved å tracke brukernes iPhone selv etter at appen hadde blitt slettet fra enheten, noe som startet i 2014.

Dette bryter med Apples utviklervilkår. For Uber var det et verktøy for å stoppe sjåfører fra å kjøre på mange forskjellige kontoer ved å handle en rekke mobiler.

Lurte Apple enda en gang
I tillegg, for å holde Apple i mørket, satte selskapet opp geo-restriksjoner rundt Apples hovedkvarter i Cupertino, California. På den måten ble koden lurt bort fra Apples godkjenningsteam.

Nå Kalanick kom inn på Apple-sjefens kontor skal Cook ha sagt «Jeg har hørt at dere skal ha brutt noen av våre regler» – Cook fulgte opp med å forlange at Uber måtte slutte med praksisen, eller bli kastet ut av App Store.

Aggressiv lederstil
Cook skal ha satt en støkk i Kalanick, avslører personer som snakket med Uber-sjefen etter møtet. Noen utenfor Cupoertino fant senere ut hva Uber drev med.

Det ble tidlig i mars avslørt at Uber brukte programvare for å beskytte Uber-sjåfører fra lovene i en rekke land. Når nyheten sprakk skal Uber ha beordret sine ansatte til å slutte å bruke verktøyet.

 

Kilde:
The New York Times

Annonse
Stikkord: Apple, uber