Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Tesla stevnes av misfornøyde kunder. (Ill.: Tesla)

Tesla stevnes av misfornøyde kunder etter utrullingen av Autopilot 2.0

– Holder ikke det den lover.

The Register melder at tre misfornøyde Tesla-kunder stevner selskapet.

Mener at teknologien er direkte farlig
Årsaken er at de mener at elbilens Autopilot-funksjon ikke holder det den lover. Samtlige bruker den nyeste versjonen av Autopilot, som er 2.0. Det gjelder spesielt funksjonen «Enhanced Autopilot».

«I stedet for å levere sikre og avanserte autopilotfunksjoner, har Tesla levert programvare som får kjøretøyet til å oppføre seg feilaktig. De forsterkede autopilotfunksjonene er helt enkelt for farlig til å brukes og derfor helt verdiløse på tross av prisen på 5000 dollar som Dean (en av personene bak stevningen, journ. anm.) har betalt for forbedret autopilot», står det i stevningen.

Personene ønsker å få tilbake pengene for de tre kjøpte bilene og krever at Tesla slutter med det de anser som bedrageri.

Les også: Tesla tilbakekaller 53 tusen biler.

– Feilinformasjon
Tesla sier i en uttalelse at dette bare er et forsøk på å sikre advokatkostnader og at stevningen inneholder uriktig fremstilling av fakta.

«Mange av funksjonene som denne stevningen hevder er «utilgjengelige» er faktisk tilgjengelige, med flere oppdateringer på vei hver måned. Vi har alltid vært åpne rundt det faktum at Enhanced Autopilot-programvaren er et produkt som rulles ut over tid og at nye funksjoner vil bli introdusert når valideringen er fullført og har fått godkjenning av myndighetene.

I tillegg har vi aldri hevdet at kjøretøyene våre har «full selvkjøringskapabilitet», og som nettsiden vår forteller på tydelig engelsk for potensielle kunder, « er det ikke mulig å vite akkurat hvilke deler av funksjonaliteten beskrevet overfor som er tilgjengelig ettersom dette avhenger av lokal godkjenning»», heter det i en uttalelse fra Tesla.

Selskapet legger til at «det er akkurat slik feilinformasjon som truer med å skade kundesikkerhet».

 

Kilder:
The Register,
Electrek

Stikkord: autopilot, Bil, tesla