Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kinesiske P10-kunder opplever at enheten deres har mye dårligere minneytelse enn andre. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Flere klaget over minneytelsen i Huawei P10, nå forklarer selskapet hvorfor

– Et enkelt komponent sier ingenting om den totale systemytelsen.

Minne er ikke bare minne og det har kinesiske Huawei P10-kjøpere fått erfare.

Bingo om man får en med god ytelse
Det viser seg at det er helt tilfeldig om P10-enheten de kjøper har rask minneytelse eller ikke. Enkelte kan bli sittende med en enhet med hastigheten til eMMC 5.1, mens andre mottar modeller med brikkene UFS 2.0 eller 2.1.

For førstnevnte viser tester en lesehastighet på 250 MBps. De som er litt mer heldig og får en P10 med UFS 2.0 eller 2.1, har minnehastigheter på mellom 550 og 750 MBps. En stor forskjell.

Les vår test av Huawei P10: Oppfølgeren til et av fjorårets beste mobilkjøp.

– Prøver ikke å lure noen
Huawei bekrefter at de bruker forskjellige minnemoduler i P10 og P10 Plus:

«Huawei følger industripraksisen ved å motta løsninger fra flere betrodde leverandører for å sørge for balanse mellom brukeropplevelse, kvalitet og en bærekraftig forsyning», heter det i en uttalelse fra selskapet som mener at de ikke har forsøkt å villede kundene.

«Ytelsen til en enkel komponent kan ikke akkurat reflektere den totale systemytelsen til en smarttelefon og disse resultatene er ikke aktuelle når det gjelder bruk i praksis», heter det i en uttalelse fra selskapet.

Flere selskaper mottar produkter fra forskjellige leverandører. Gode eksempler på dette er Galaxy-serien til Samsung som bruker Snapdragon-brikker fra Qualcomm og selskapets egne Exynos-brikker, i tillegg kjøper Apple modembrikker fra både Intel og Qualcomm. Ifølge sistnevnte er deres brikke så overlegen at Apple var nødt til å nedjustere den for ikke å stille Intels i et dårlig lys.

 

Kilde:
Android Authority

Stikkord: huawei, p10