Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Liam er en viktig brikke i Apples resirkuleringsprogram. (Ill.: Skjermdump/YouTube)

I fremtiden kan din nye iPhone bestå av «gamle» materialer

Apple deler sine miljøvisjoner.

I Apples ferske miljørapport kommer det frem at selskapet på sikt ønsker å produsere enheter som består 100 prosent av resirkulerte materialer.

100 prosent resirkulert
Under et intervju med VICE News forteller Lisa Jackson, Apples Vice President of Environment, om den kommende miljøsatsingen til selskapet.

«Vi gjør noe vi sjelden gjør, og det er å annonsere et mål før vi helt har funnet ut hvordan vi skal gjøre det. Så vi er litt nervøse, men vi føler også at det er veldig viktig fordi som en sektor føler vi at det er dit teknologien bør bevege seg.»

På selskapets oppdaterte miljøside, står det nå: «Én dag ønsker vi å være stand til å bygge nye produkter av kun resirkulerte materialer».

Resirkuleringsroboten Liam
Dagens iPhone består av mange materialer som ikke er blitt resirkulert, så hvordan skal Apple nå dette målet? Jo, blant annet ved øke satsingen på roboter som Liam.

Apple viste frem Liam på vårparten i fjor, og dette er en resirkuleringsrobot hvis jobb er å ta fra hverandre telefonene slik at delene skal bli enklere å bruke på nytt.

For hver 100 000 iPhone 6 som Liam demonterer, kan roboten samle inn flere tonn med aluminium og flere kilo med kobber, sølv, tinn, kobolt, tantal med mer.

I tillegg skal Apple trappe opp oppfordringen til kundene om å levere inn gamle produkter til selskapets resirkuleringsprogram.

Flere detaljer rundt Apples miljørapport finner du i kildelenken.

 

Kilde:
Apple,
VICE News

Stikkord: Apple, iphone, miljø