Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Facebook ønsker å være redningen om du glemmer passordet ditt. Et åpen kildekodeprosjekt er satt sammen for å få med andre selskap. (Ill.: ITavisen)

Facebook ønsker å være tjenesten som redder passordet ditt

Hadde du stolt på dem?

Fra før av er Facebook en universal innloggingsportal for en haug tjenester og nettprodukter, men de vil mer.

Stoler du nok på Facebook?
De ønsker faktisk selv å bli passordhjelperen din. «Delegated Account Recovery» (åpen kildekode) er det noe usexy navnet på tjenesten som for tiden er i lukket beta for utviklere.

Om du glemmer passordet til en app eller nettside, er tanken at du skal bruke Facebook for å verifisere deg selv og på den måten logge inn, blant annet ved å verifisere ved å gjenkjenne vennebilder.

Derfor gjør de det
«Vi ønsker å gjøre det mulig for deg å forbli sikker ved å identifisere informasjon uten å måtte betale i form av mindre personvern.

Slik det er nå må du oppgi din mors pikenavn på 500 forskjellige steder, og om en av dem blir hacket, er du sårbar overalt», forklarer Brad Hill. Hill er sikkerhetsingeniør hos selskapet.

Selskapet mener at å tilbakestille passord med SMS eller epost ikke er trygt, da SMS-er ikke er krypterte og epost-kontoer kan hackes, derfor fungerer «Delegated Account Recovery» også om bruker bytter mobilnummer eller e-post-adresse.

Systemet varsler bruker om mobilen plutselig brukes for å logge inn i India, om Norge er stedet man som regel alltid logger inn fra.

 

Kilder:
CNN
Facebook

Stikkord: facebook, personvern, sikkerhet