Njalla er navnet på slike hytter samefolket brukte for å holde rovdyrene unna.
Njalla er navnet på slike hytter samefolket brukte for å holde rovdyrene unna.

Annonse


Dette er Pirate Bay-skaperens nye tjeneste som skal holde nettsider trygge

Njalla er navnet på Peter Sundes nye selskap som sørger for å holde domeneregistrerings-info hemmelig. De er nemlig mellommannen.

Den fulle, men vennlige mannen
“Tenk på oss som den vennlige, men ansvarlige fulle personen, som tar skylden for ytringene dine”, oppsummerer Sunde humoristisk den nye tjenesten.

Det er mange tjenester som lar domene-kjøper forbli anonym, men Njalla gjør ting på en litt annen måte ved at selskapet handler domenet på vegne av kunden, men kjøper gis fulle rettigheter til domene og kan derfor flytte det til andre domene-selskap om ønskelig.

– Vi presses fra alle kanter
“Njalla trengs fordi samfunnet går feil vei i forhold til folks rett til å være anonyme. Sosiale medier presser oss til å være mindre anonyme og tjenester sentraliseres, derfor trenger vi alternativer”, forklarer Sunde til TorrentFreak.

Han mener tjenestene som skal anonymisere domene-eieren i dag egentlig ikke fungerer slik i det hele tatt, men at de egentlig bare er “privacy by proxy”-tjenester, som er mest ment å “stoppe spam enn faktisk å skjule identiteten din”

Ikke redd for loven
Nå tenker vel mange at tjenesten kan komme til å ta hånd om en rekke pirattjenester, og ekstra interessant er det jo at Pirate Bay-domenet er lagt ut for salg.

Sunde er ikke redd for problemer med loven fordi “domenet i seg selv er ikke hva de er etter, de er etter innholdet. Vi hjelper ingen med å krenke noe som helst uansett, så dette er ikke en problemstilling for oss”.

Selskapet er basert i Nevis, en liten øy i Det karibiske hav.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse