Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Xiaomi Mi 6 er omsider avslørt. (Ill.: Xiaomi)

Xiaomi Mi 6 har Snapdragon 835, to kamerasensorer, 6 GB minne og koster 3000 kroner

Men hodetelefonutgangen er skrotet.

Kinesiske Xiaomi har senere bygd seg opp som en større aktør i mobilbransjen. Det har selskapet gjort blant annet ved å selge gode smarttelefoner til en rimeligere pris enn konkurrentene. På papiret plasserer Mi 6 seg godt i den klassen.

Xiaomi Mi 6
Xiaomi har nettopp avduket nye Mi 6 som er oppfølgeren til Mi 5-modellen vi testet i fjor. Den følger ikke det rammeløse designet det kinesiske selskapet først introduserte med Mi Mix i fjor høst, men går for den mer tradisjonelle mobilutformingen.

Det betyr ikke at Xiaomi også kutter på resten av spesifikasjonene. Nei, snarere tvert imot. Mi 6 kan skilte med det kraftige Snapdragon 835-brikkesettet som så langt kun er tilgjengelig i annonserte Galaxy S8 (i USA) og Xperia XZ Premium.

Skjermen er på 5,15 tommer og med full-HD-oppløsning, slik som Mi 5, og nedenfor er det plassert en fingersensor av typen Qualcomm Sense ID.

Mi 6 blir tilgjengelig i flere farger.
Mi 6 blir tilgjengelig i flere farger. (Ill.: Xiaomi)

Gode spesifikasjoner
Videre kan Mi 6 skilte med hele 6 GB minne, opptil 128 GB lagring, et batteri på 3350 mAh og 2×2 MIMO Wi-Fi. I tillegg har Xiaomi gjort som Apple på to fronter:

For det første er hodetelefonutgangen skrotet. Trådløs lyd og USB-C er tydeligvis fremtiden. Mi 6 har også et kamera med to sensorer der den ene er tele med to ganger zoom og det andre er vidvinkel – akkurat slik iPhone 7 Plus har.

Prisen for Xiaomi Mi 6 starter på 2499 yuan, drøyt 3000 kroner, og det er modellen med 64 GB lagringsplass.

Det er lov å håpe, men lite trolig at Xiaomi Mi 6 blir offisielt tilgjengelig i Norge.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: mi6, Mobil, xiaomi