Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iFixit har demontert Galaxy S8+. (Ill.: iFixit)

– Batteridesignet i Galaxy S8 er nesten identisk med Note 7

iFixit-demontering avslører få endringer.

Fjorårets lansering av Samsung Note 7 ble en solid fiasko selskapet tapte flere milliarder kroner på.

Flere likheter med Note 7-designet
Samsung uttaler at de har lært av feilene, det hele skyldes produksjonsfeil, og at noe slikt ikke vil skje igjen. Av den grunn forventet iFixit å se et noe helt nytt da de demonterte nye Galaxy S8+. Det gjorde de ikke.

Det viser seg at batteriet som sitter i Galaxy S8+ har identisk kapasitet og spenning som Note 7-batteriet. I tillegg kommer det fra samme produsent. Selve designet er også svært likt.

«Designet som omkranser batteriet – installeringsposisjonen, avstanden og forsterkningen – er veldig, veldig lik som Note 7», skriver iFixit.

Demonteringen viser at batteriet er plassert dypt inn i telefonen. Det er limt fast og er ganske vanskelig å fjerne, ifølge iFixit som mener at en slik løsning er veldig permanent og at det i så fall vil bli svært kostbart å bytte batteriet.

Les også: Samsung bekrefter at skandalemobilen vender tilbake.

Vanskelig å reparere
Videre kommer det frem at batteriet er på 13,48 Wh, 3500 mAh ved 3,85 volt, som er identisk med kapasiteten med det originale Note 7-batteriet. Dog er det litt mindre enn S7 edge på 13,86 Wh.

Når det gjelder hvor enkelt det er å reparere enheten får Galaxy S8+ poengsummen 4/10 på iFixits skala. Det som trekker ned er glassdesignet, mye bruk av lim og en kurvet skjerm som er vanskelig å reparere.

Den fullstendige gjennomgangen kan du lese her.

 

Kilde:
iFixit

Stikkord: galaxy, Mobil, samsung