Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Regjeringen vil granske strømmemarkedet. (Ill.: Eivind Døhlen)

Regjeringen varsler gransking av strømmemarkedet

Samtidig annonserer Netflix supertall.

Den norske regjeringen annonserer i dag at de vil starte gransking av bransjen, skriver Klassekampen.

Bidra til norsk filmproduksjon
For to år siden varslet kulturminister Thorhild Widvey (H) at de ønsket utredning av økonomien i bransjen. Klassekampen skriver i dag at bestillingen nå er lagt ut på anbud.

Utrederne må granske pengestrømmen i verdikjeden for norske og utenlandske serier som tilbys i Norge.

– Vi er veldig fornøyd med at departementet omsider tar dette grepet, sier direktør Torbjørn Urfjell, i Virke Produsentforeningen, til Klassekampen.

Bransjen håper at utredningen kan føre til at strømmetjenestene blir pålagt en avgift som skal gå til norsk filmproduksjon.

Å kartlegge økonomien er kanskje det viktigste verktøyet for å flytte diskusjonen flere hakk mot å innføre en avgift eller andre tiltak som kan føre til at flere bidrar til norsk innholdsproduksjon, sier Urfjell til Klassekampen.

Gode regnskapstall
Samtidig har Netflix lagt frem sin regnskapstall for årets første tre måneder, og her er det mye positivt å spore for strømmegiganten.

Selskapet kunne registrere fem millioner nye abonnementer i årets første kvartal og totalt er det 98,7 millioner personer som abonnerer på tjenesten som er tilgjengelig i 190 land.

Overskuddet endte på 178 millioner, det er fire ganger mer enn tilsvarende periode i fjor. Det kan blant annet forklares med lavere produksjons- og markedsføringskostnader, samt høyere pris på tjenesten.

 

Kilder:
The Verge,
Klassekampen

Stikkord: netflix, strømming